toska Napisano 14 Maj 2012 Autor Napisano 14 Maj 2012 Witam proszę o informację na temat tej znajdki wyskoczyła na polach w pobliżu torów kolejowych pomiędzy dwoma miejscowościami jej towarzystwo to grosze i guziki II.RP wymiary to wys.19mm. szer.43mm. na krawędziach nie widać śladów odłamywania.
torba5 Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 marka ,blaszka inwentarzowa Polskiego Czerwonego Krzyża w Lublinie
tyfus Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 Blaszka ... takNieśmiertelnik ... nieIdentyfikator ... w pewnym sensiePCK Lublin - Polski Czerwony Krzyż, miasto widoczne.Aluminium bardzo rozpowszechniło się w czasach PRL-u.Stawiam na balszkę od kluczy, od pomieszczenia oznaczonego numerem 795 w siedzibie PCK.
danieloff Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 Jako Lubliniak mogę zapewnić, że lubelskie PCK nigdy nie dysponowało tyloma pomieszczeniami. Prędzej marka narzędziowa lub inwentaryzacyjna od jakiegoś sprzętu.
tyfus Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 może być jak najbardziej.nie znam lubelskiego PCK i nie myślę, że może mieć np siedem pięter :)dlaczego ? warto pamiętać, że numeracja pomieszczeń mogła być taka sama na każdym piętrze (w zależności od widzi mi się najemcy) i jedynym wyróżnikiem wtedy, była właśnie numeracja, np. :15 - parter115 - pierwsze piętro215 - drugie piętro, itd.
toska Napisano 14 Maj 2012 Autor Napisano 14 Maj 2012 Przewertowałem trochę historię PCK i morze to jest tzw.identyfikator ekshumacyjny?
Pytanie
toska
Witam proszę o informację na temat tej znajdki wyskoczyła na polach w pobliżu torów kolejowych pomiędzy dwoma miejscowościami jej towarzystwo to grosze i guziki II.RP wymiary to wys.19mm. szer.43mm. na krawędziach nie widać śladów odłamywania.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.