Skocz do zawartości
  • 0

Hitlerowskie spinki do mankietów Swastyka / Srebro / 835

korki09

Pytanie

Napisano

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji spinek. Spinki zostały znalezione wraz z innymi przedmiotami w centrum Berlina link do tematu:
http://odkrywca.pl/znalezione-pod-podloga-w-centrum-berlina,704413.html#704413

Próba 835 wiec przypuszczam że jest to srebro?
Proszę także o informacje w miare mozliwosci oczywiscie do kogo mogły należeć. Czy otrzymywał je ktoś specjalny" czy też 'zwykly' obywatel mogl takie w tamtych czasach miec.

Pozdrawiam
Jakub.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Spinki tak jak pisalem znalezione pod podłogą w kamienicy w berlinie, kamienica XIX wieczna, podloga z 1909 roku. Fant wyciagniety osobiscie.

Co do srebra.. Znalazlem taką sygnature na znanej wszystkim stronie z sygnaturami. Pochodzi ona od: Wilhelma Muller'a XX (produkowal w 1 połowie XX wieku ) wiec wszystko się zgadza.

A co do pochodzena to dostalem info priv ze od munduru NSDAP..
Czy moze ktos to potwierdzic:)?
Pozdrawiam
JZ
Napisano
@ryjec - nie mam zamiaru tutaj nikogo przekonywać co do oryginalności przedmiotu , ponieważ co do tego jestem w 100% przekonany.

Co do fotek, to Falkenbach , dzięki za wpis, bo odpisałbym pewnie podobnie :)

Dziękuję i pozdrawiam
Jakub
Napisano
no spoko , ja tylko nie spotkałem sie nigdy ze srebrem mieniącym się kolorami tęczy. jakoś brak naturalnej patyny mnie tez zastanawia. Tylko mnie zastanawia . nic nie podważam :)
R
Napisano
no robi sie ciekawie. przez lupę? a co to pchła ? nie widzę żeby to bylo robione przez lupę". normalna fota. no i co to za lupa co koloruje srebro. no nie wiem. ok fajne spinki. gratuluję.
Napisano
Oczywiście, że 2 i 3 fotka była robiona przez lupę.Kto tego nie widzi powinien udać się do okulisty a także zapoznać się z niektórymi zasadami optyki i przede wszystkim nie szukać dziury w całym.Pzdr
Napisano

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji spinek. Spinki zostały znalezione wraz z innymi przedmiotami w centrum Berlina link do tematu:
http://odkrywca.pl/znalezione-pod-podloga-w-centrum-berlina,704413.html#704413

Próba 835 wiec przypuszczam że jest to srebro?
Proszę także o informacje w miare mozliwosci oczywiscie do kogo mogły należeć. Czy otrzymywał je ktoś specjalny" czy też 'zwykly' obywatel mogl takie w tamtych czasach miec.

Pozdrawiam
Jakub.

Napisano
Bardzo możliwe że wykonane na zamówienie . W tamtych czasach modne były tego typu rzeczy Zobaczy czy nie ma gdzie wybitego znaku producenta.
Napisano
To nie wygląda mi na srebro, spójrzcie na przebarwienia na drugim zdjęciu, to zwykła wytrawiona stal. Srebro nigdy nie ma takich przebarwień. Z czasem matowieje.
Napisano
To nie wygląda mi na srebro, spójrzcie na przebarwienia na drugim zdjęciu, to zwykła wytrawiona stal. Srebro nigdy nie ma takich przebarwień. Z czasem matowieje.
Napisano
Kolego temat się już zakończył . A jak zżera cie zazdrość to załóż swój własny wątek na owarzyskie" .Wyżalaj i spekuluj do woli. Kolega korki09 prosił o identyfikacje przedmiotu ? Prosił. Użytkownicy pomogli ? Pomogli. I wsio.
Napisano
Hmm ęcza" prawdopodobnie spowodowana jest tym że zdjęcie robione było aparatem przez lupę pod sztucznym oświetleniem, w rzeczywistości nic takiego nie występuje, a wlasnie przypomina to bardziej zabrudzenie srebra/patyne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie