--T-- Salamander Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Woodhaven przywracasz mi wiarę w ludzi:) Niedawno oglądałem fotki jakiegoś turysty który oglądał ten samolot miesiąc po odkryciu. Całkowicie wyszklona owiewka, szkła wszystkich zegarów rozbite, okapotowanie silnika częściowo oderwane podobnie jak lotki w płatach i inne mniejsze (teraźniejsze) uszkodzenia. Myślę sobie: jak nic dzikusy roz....olą i skończy się podobnie jak z Lady be good" zostaną strzępy. A tu taka dobra informacja:) Wiesz może czy będzie odrestaurowany czy może wystawiony np. w takiej formie jak ta Savoia na fotce ? Myślę żę taki sposób eksponowania jest najbardziej atrakcyjny dla maszyny zachowanej w tak pięknym stanie, bez ingerencji człowieka przez tyle lat...Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulek Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 http://www.youtube.com/watch?v=iUMat8I_z_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zacharski 2 Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Ciekawa sprawa z tym wrakiem samolotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 Pozostaje jeszcze kwestia odnalezienia szczątków pilota i pochowanie jego z honorami na cywilizowanym cmentarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulek Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Ale go skopali, wygląda jak samolot z Małego Modelarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulek Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 http://www.dailymail.co.uk/news/article-5231593/Egyptians-World-War-II-RAF-Kittyhawk-plane-makeover.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 A w Polsce to lepiej się restauruje? Muzea zawsze mają tendencję do robienia samolotów tak obrzydliwie ślicznych, że aż odrealnionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.