--T-- Salamander Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Woodhaven przywracasz mi wiarę w ludzi:) Niedawno oglądałem fotki jakiegoś turysty który oglądał ten samolot miesiąc po odkryciu. Całkowicie wyszklona owiewka, szkła wszystkich zegarów rozbite, okapotowanie silnika częściowo oderwane podobnie jak lotki w płatach i inne mniejsze (teraźniejsze) uszkodzenia. Myślę sobie: jak nic dzikusy roz....olą i skończy się podobnie jak z Lady be good" zostaną strzępy. A tu taka dobra informacja:) Wiesz może czy będzie odrestaurowany czy może wystawiony np. w takiej formie jak ta Savoia na fotce ? Myślę żę taki sposób eksponowania jest najbardziej atrakcyjny dla maszyny zachowanej w tak pięknym stanie, bez ingerencji człowieka przez tyle lat...Pzdr.
Zacharski 2 Napisano 14 Kwiecień 2013 Napisano 14 Kwiecień 2013 Ciekawa sprawa z tym wrakiem samolotu :)
Hadiuka Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Pozostaje jeszcze kwestia odnalezienia szczątków pilota i pochowanie jego z honorami na cywilizowanym cmentarzu.
kubulek Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Ale go skopali, wygląda jak samolot z Małego Modelarza.
kubulek Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 http://www.dailymail.co.uk/news/article-5231593/Egyptians-World-War-II-RAF-Kittyhawk-plane-makeover.html
Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 A w Polsce to lepiej się restauruje? Muzea zawsze mają tendencję do robienia samolotów tak obrzydliwie ślicznych, że aż odrealnionych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.