Skocz do zawartości
  • 0

Nazistowska zastawa?

Michal_kochanek

Pytanie

Napisano

Witam, dzisiaj otrzymałem oto taką filiżankę. Osoba która mi ją dała powiedziała, że jest to zastawa niemiecka która dotarła tu wraz z oficerami niemieckimi którzy podczas okupacji w jej dworze (jest szlachcianką) kiedyś przebywali.

Proszę o identyfikację i pomoc w znalezieniu identyfikacji tej zastawy. Ewentualnie rowniez proszę o okreslenie ceny, gdyż ta osoba chciałaby ją sprzedać (posiada jeszcze 4 takie filiżanki).

Pozdrawiam, MIchał

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli jest to filiżanka kantynowa z porcelitu, wytwarzana masowo i używana przez Deutsche Arbeitsfront-związek zawodowy zrzeszający kadrę i robotników. Z tej filiżanki mógł pić zarówno inżynier jak i robol. Oficer chyba tylko przypadkiem.

C.
Napisano

Witam, dzisiaj otrzymałem oto taką filiżankę. Osoba która mi ją dała powiedziała, że jest to zastawa niemiecka która dotarła tu wraz z oficerami niemieckimi którzy podczas okupacji w jej dworze (jest szlachcianką) kiedyś przebywali.

Proszę o identyfikację i pomoc w znalezieniu identyfikacji tej zastawy. Ewentualnie rowniez proszę o okreslenie ceny, gdyż ta osoba chciałaby ją sprzedać (posiada jeszcze 4 takie filiżanki).

Pozdrawiam, MIchał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie