skorp92 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 Prośba o identyfikacje tej łuski, szukałem na kilku stronach i takowej nie znalazłem. Nie jestem pewien co do górnej liczby bo jest praktycznie ledwo czytelna można się tylko domyślać.
skorp92 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 Prośba o identyfikacje tej łuski, szukałem na kilku stronach i takowej nie znalazłem. Nie jestem pewien co do górnej liczby bo jest praktycznie ledwo czytelna można się tylko domyślać.
grzes801980 Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Szukałeś tu?http://www.municion.org/identificacion/Rusia.htm
skorp92 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 nie znalazłem swojej łuski tutaj niektóre sygnatury się nie zgadzają.
honker Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Rosja carska przed I wojną.Niby znak nieskończoności,to ruskie f".Producenta podał Ave(drugi od dołu).Pozdro.*
honker Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Kolego mogą się nie zgadzać sygnatury,gdyż np nie ten rocznik,lub miesiąc produkcji i wiele innych przyczyn.Najlepiej wstawić duże ,ostre fotki bić i ogólne łuski.Jeśli się nie pomyliłeś w odczytaniu sygnatur,to już wiadomo,że nie jest to łuska produkcji rosyjskiej(R).Pozdro.*
Ave Danzig Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Wstaw zdjęcie denka bo litery R i ieskończoności" nie ma w ruskim alfabecieTu masz wszystkich dostawców mosiądzu: Б - Завод Берда. Г - Торговый дом фон Гилленшмидта, Стандершельда и Шекаразина", г. Тула. З - значение не определено. К - Кольчугинский завод, Владимирская обл. КО - Предположительно, завод Комелова (ныне Ленинградская область). О - Завод Осипова. П - Латунно-мельхиоровый завод, Санкт-Петербург. Р - завод Розенкранц, Санкт-Петербург. Т - Акционерное общество Тульских меднопрокатных и патронных заводов", г. Тула. (Используется с 1898 года вместо литеры Г"). Ф - Общество франко-русских заводов", Санкт-Петербург. Ч - Медно-плавильный завод братьев Чикиных, Гатчинский район, Санкт-Петербург.
skorp92 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 Po głębszym doglądnięciu faktycznie wcześniej myślałem nad P" ale nie byłem pewien. Teraz faktycznie to jest P.Teraz spoglądając na bicia ze stronki niżej najbliżej jest do łuski z 1892r. A co do tej zagadkowej 8 lub nieskończoności"możliwe że to było KO" choć ja tu widzę 8.Co od zdjęcia to raczej nie wypali gdyż te rysy bić są ledwo widoczne. W międzyczasie jednak spróbuje z moim aparatem.
Pytanie
skorp92
Prośba o identyfikacje tej łuski, szukałem na kilku stronach i takowej nie znalazłem. Nie jestem pewien co do górnej liczby bo jest praktycznie ledwo czytelna można się tylko domyślać.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.