Skocz do zawartości
  • 0

Aluminiowa tabliczka

cezar81

Pytanie

Napisano

Witam.

Proszę o pomoc w identyfikacji tej tabliczki schemat połączeń". Znaleziona w baterii przeciwlotniczej na stanowisku działa przeciwlotniczego 10,5cm flak 39 kierowanego elektrycznie".Patrząc na górną krawędź i dolny lewy róg wygląda jakby została wyrwana od miejsca w którym była przytwierdzona siłą jakiejś eksplozji.

Od czego była ta tabliczka czy od urządzenia elektrycznego sterującego tym działem??

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od czego była ta tabliczka czy od urządzenia elektrycznego sterującego tym działem??

Najprawdopodobniej - i na to chyba wygląda. Tabliczka ta wygląda mi na tą niczym z radiostacji - połączenia pomiędzy elementami, wyjścia na zaciski, itd.

Farbenerklärung" - rozmieszczenie danych kolorów:

biały, czerwony, brązowy.

Widać tam na schemacie generatory/zasilanie (Speisung) jak i odbiorniki (Empfänger). Co do Motoru" (to silnik) jest tam przyłączona rezystancja włączana na wspólną linię? ABCD nie odnosi się raczej do 4 silników, tylko numeracji wejść. BD zauważ, są podpięte pod wspólny przewód.

Pozdrawiam, K.
Napisano

Witam.

Proszę o pomoc w identyfikacji tej tabliczki schemat połączeń". Znaleziona w baterii przeciwlotniczej na stanowisku działa przeciwlotniczego 10,5cm flak 39 kierowanego elektrycznie".Patrząc na górną krawędź i dolny lewy róg wygląda jakby została wyrwana od miejsca w którym była przytwierdzona siłą jakiejś eksplozji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie