kribmw Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Prosze o identyfikacje przedmiotu ze zdjęcia.
tyfus Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 chciałbym koledze przypomnieć, że od ID numizmatów to mamy odpowiedni dział ...
kribmw Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Wiem kolego tyfus tylko że ja nie jestem pewien czy jest to moneta czy raczej jakis okolicznosciowy medal.
kribmw Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Witam ponownie z tym samym nurtującym mnie pytaniem co to jest?Przeglądalem wuj.Google i prowadzi mnie różnymi tropami ale zawsze w kierunku zachodnim czyli Niemcy,a co wy o tym sądzicie?
kribmw Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Z tego co tam wyczytałem to pisze coś w tym stylu.(iesenberg a poniżej sodingen)ponadto na obrzeżach jest data1883 i kilka innych słów ale cieżko je odczytać .
toska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Witam moim zdaniem to nie moneta ani medal a raczej żeton,marka narzędziowa powiązana z kopalnią Giesenberg-Sodingen koło Dortmundu w Nadrenia Północna Westfalia może to być też żeton landowy
kribmw Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Pewnie masz racje kolego toska te dwa skrzyżowane młoty i jak by winda z szybu doczepiona do nich na to wskazuje.Ciekawi mnie tylko jak sie znalazła na tym terenie.Pewnie jakiś soldat z tamtych okolic zabrał go ze sobą.Gdyby ktoś miał jeszcze inne przypuszczenia proszę o wypowiedzi.pozdrawiam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.