karol.kusmierz Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 W moje posiadanie trafił sygnet, proszę Kolegów o kilka słów na temat daty tego przedmiotu. Najprawdopodobniej srebro.
shadowN Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 nie młodszy niż XVII w. w.g. mnie, widziałem podobny z kością słoniową, srebrny.pozdro.
Krychus Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Sygnet miedziany - ewentualnie ze stopu miedzi. Okres ok. XIV-XIX w. Pozdrawiam, K.
karol.kusmierz Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Napisano 14 Kwiecień 2012 po wstępnym czyszczeniu okazuje się, że jednak srebro
karol.kusmierz Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Napisano 14 Kwiecień 2012 czyściłem chwilkę, żeby nie zniszczyć, aczkolwiek miedź to na pewno nie jest. Stawiam na srebro + miejsce na kamień.
Krychus Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 Ciężko powiedzieć - każdy materiał po czyszczeniu ma swój odcień, najczęściej koloru srebrnego, nawet miedź. Czasem jest tak, że jeśli wypolerujemy brąz, to wydaję się, że to złoto... Jeśli faktycznie jest srebrny, to można powiedzieć, XIII-XIX w. Pozdrawiam, K.
shadowN Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 podtrzymuję swoją id, w.g. mnie nie młodszy niż XVII w.
karol.kusmierz Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 W moje posiadanie trafił sygnet, proszę Kolegów o kilka słów na temat daty tego przedmiotu. Najprawdopodobniej srebro.
Pytanie
karol.kusmierz
W moje posiadanie trafił sygnet, proszę Kolegów o kilka słów na temat daty tego przedmiotu. Najprawdopodobniej srebro.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.