Skocz do zawartości

Bagnety ogniska - co robie źle ?

adrian950

Rekomendowane odpowiedzi

quote <A co? Smalec czy margaryna nie odetnie fanta od warunków zewnętrznych?> A o jełczeniu tłuszczów słyszał? Takich 'rad'(nawet z ironią) nie powinno się na forum udzielać bo jeszcze ktoś niecierpliwy albo leniwy gotów zajrzeć do lodówki po środki konserwujące...

Na początek to smalec czy margaryna nie nadaje się bo się szybko psuje i śmierdzi.
Adrian, pasuje zdiąć B44 i doczyścić przed ponownym pokryciem. Proponuje na początek szczotka na wiertarce, namoczyć w acetonie i elektroliza. Następnie ręcznie włókniną i ponownie B44. Sporo roboty, nie wiem czy się opłaca, stany słabe i bagnety raczej popularne. Można tak jak jest potraktować oliwką i to zpowolni korozje. Istotny jest jeszce sposób przechowywania. W mieszkaniu gdzie jest sucho i nie ma większych zmian temperatur korozja nie postępuje gwałtownie.
Wojtek

a jak wyglada sprawa spryskania takiego fantu po elektro/auto lakierem bezbarwnym w sprayu?? mat żeby nie błyszczało za bardzo
kiedyś zrobiłem tak ze starym żelazkiem z dusza najpierw elektroliza a później 3 warstwy lakieru połysk efekt ciekawy jak dla mnie fajnie wyglada na półeczce... ale do helmy czy bagnetu bardziej mat wg mnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie