goldfinger Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Napisano 9 Kwiecień 2012 Witam. Takie oto ustrojstwo wyskoczyło mi spod szpadla na poboczu starego traktu. Pierwsze skojarzenie- okucie od elementu skórzanego. Proszę o pomoc w id. pozdrawiam- gf.
shadowN Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 wymiary i rewers?pradopodobnie okucie od końcówki skórzanego paska..
goldfinger Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Napisano 9 Kwiecień 2012 jutro doślę zdjęcie rewersu. Zapomniałem dodać, że jest to fragment całości- górna część ułamana. Tak w gwoli ścisłości.
goldfinger Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Napisano 10 Kwiecień 2012 Obiecane zdjęcie rewersu. Po nocnym moczeniu się w oliwce uwidocznił się w dolnej części otwór na wylot. Zapewne pomocny w mocowaniu tego elementu. pozdrawiam.
goldfinger Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Napisano 10 Kwiecień 2012 Awers jeszcze raz w dziennym świetle.- Wymiary 6x3cm.
shadowN Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 element wiekszej całości..na oko - okucie od pasa, sakwy, czegoś skórzanego..w.g. mnie nie jest to młodsze niż XVI w.nie chcę wróżyć z fusów, ale wcale by mnie nie zdziwił Rzym, Wikingowie albo Wczesne Średniowiecze (powiedzmy - 20% szans).zerknij na www.ukdfd.co.uk pod mounts, clasps, strap ends itp.są różne okresy, różne rodzaje nabijek, okuć..może coś podobnego wynajdziesz ;-)pozdro.
goldfinger Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Napisano 11 Kwiecień 2012 Przeglądałem już angielskie strony z artefaktami pod kontem wieków późniejszych od XVII w. lecz z mizernym skutkiem. Wielkie dzięki za tą cenną sugestię. Pozdrawiam- gf
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.