systematyk Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 Czy ktoś z kolegów motocyklistów składa lub ma motocykl pożarniczy?? Ja trafiłem tą dużą lampę co jest na wózku bocznym. Lampa to NOS Szukam kontaktu z kimś kto ma motocykl pożarniczy
systematyk Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 Identyczną widac na pierwszym zdjęciu, na wózku bocznym, oprócz tego moja lampa ma na wtyczce doprowadzającej prąd oznaczenia + oraz - co wskazuje na zasilania prądem stałym , czyli akumulator lub układ agregat/ układ prostowniczy.
husky1 Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 Drugi motocykl wozi weze , co wskazuje na sluzbe ppoz , ale pierwszy ma zamontowane karabiny czyli raczej bedzie to cos policyjnego albo do ochrony obiektow , granic itp.Podobne lampy mozna spotkac na wielu pojazdach policji , strazy pozarnej w okresie przedwojennym .
Catadero Posted April 10, 2012 Posted April 10, 2012 Husky-i właśnie o to mi chodziło. Lampa montowana jako szperacz na setkach, jeśli nie tysiącach pojazdów specjalnych policji, wojska, straży pożarnych a tylko wybiórczo na motocyklach.C.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.