gero Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Z jakiej mennicy?Szukalem ale identycznego nie znalazlem.
sigis3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Ładniutki, rzadki, Wschowahttp://www.wcn.pl/archive/32_0383?q=szel%C4%85g+1596
gero Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Dzieki sigis,tego juz widzialem ale wydaje mi sie ze to nie ten.Na rewersie mojego pod orzelkiem jest I" a pod jezdzcem F".
sigis3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Mennicę identyfikują znaki na awersie, Twój szeląg z inicjałami podskarbiego w Kopickim (2007) jest pod pozycją 98, R1. Popatrz w archiwach allegro, ale może być rzadszy niż Kopicki sugeruje.Ps. Jakiś wysyp szelągów ze Wschowy?
gero Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Moj drugi w tym roku,pierwszy R4 no i teraz ten.
gero Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 Naszukalem sie ale identycznego nie znalazlem.Mam mala prosbe do kolegow,jesli posiada ktos katalog Kopickiego i ma mozliwosc zrobienia skanu lub zdjecia z ta pozycja to prosilbym o przeslanie na priva.Za pomoc bede wdzieczny
gero Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 Dziekuje margor,musze przyznac ze szczeka mi opadla.Niby wszystko pasuje ale to chyba zbyt piekne zeby bylo mozliwe
margor Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Na chwilę obecną raczej tak, może jeszcze ktoś rzuci okiem, sam też jeszcze poszukam.Pomoc - znaki mennicze Wschowy.
sigis3 Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Potwierdzam wskazanie kolegi margora, zerknąłem na szybko, kombinacja stempli z IF i znakami dzierżawcy i mincmistrza to poz. 109. Rzadki, ale warto by popatrzeć jeszcze jak opisał go Kamiński, nie posiadam jednak tego katalogu. R8 to bardzo umowne w przypadku drobnych monet, po tym, jak znalazłeś ten egzemplarz, powinno już być R7 :) Ale jak napisałem rzadki, ostrożnie z czyszczeniem. Pozdrawiam
gero Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Napisano 9 Kwiecień 2012 Tak czy inaczej bardzo mile zaskoczenie.Teraz postaram sie pozyskac katalog Kaminskiego i sprawdzic jak tam wyglada ta pozycja aby miec mozliwosc prawidlowo go opisac.Z czyszczeniem na razie sie wstrzymam,mam obawe zeby go nie uszkodzic.Jeszcze raz dziekuje za pomoc i porady.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.