Nadwojciech Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Na oko to chyba wóz dowodzenia-obserwacyjny?Z jednostki Marderów?Miało to jakąś oficjalną nazwę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Bergepazner II.Dzięki vis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 8 Kwiecień 2012 Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Raczej bedzie to Beobachtungspanzer -woz obserwacyjny artylerii , lub Feuerleitpanzer -woz kierowania ogniem - poniewaz ma zachowana wieze .Bergepanzer mial z reguly usuwana wieze i w jej miejsce zabudowywana skrzynie ladunkowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Gdzie Ty widzisz wieże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 vis ja widzę ale może za dużo wypiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgadza się.Za dużo... http://www.societyofgentlemengamers.org/viewtopic.php?f=28&t=5675&sid=4b49ed19ea976f71791e3b9ddf70ef46&p=65252Ciężko o dobre foto,wiec pierwszy z brzegu poglądowy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 dla mnie to Pionierpanzer IIpanzerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Teraz to już całkiem zgłupiałem. :)To może napisze czemu myślałem że to jakiś pojazd dowodzenia-łączności.Spora antena.Oznaczenie J4.Jakoś kojarzy mi się ono z oznaczeniami sztabowymi".Na erge" pojazdach chyba takich nie widziałem.I tu pytanie do jacka1962 który szczyci się posiadaniem pokaźnego zbioru literatury na temat panzerwaffe.Jacku wiesz może coś na temat oznaczenia J4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 OK -moze to nie typowa wieza z PzII M ale nadbudowa , ale uwazam , ze jest za wysoka na Bergepanzer ,poza tym mie ma prawie zdjec Berge II a zdjecie modelu ze strony poswieconej grom uwazam za nie za duzo warte , bo wargamers nie sa znani z przywiazywania zbyt duzej uwagi do wiernosci historycznej -jak poczytasz dalej to tworca uzyl gasienice od Pantery .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 A wyglądają jak od Stalińca. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Jak myślicie? Co to za element który zaznaczyłem.Antena ramowa czy po prostu stelaż na jakieś klamoty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 husky1 naturalnie,że opieranie się na tym modelu jest G warte,ale jakiś pogląd na zachowaną wieże" jest.Sam już mam wątpliwości co to za ustrojstwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 przysloniety.... ale chodzi jako pionierpanzerII...panzerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 .... i drugi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Otóż to...przysłonięty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.