filipe75 Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Hary Dz. Masz rację nie zauważyłem że nie ma berła i buławy.
filipe75 Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Napisano 18 Styczeń 2013 Przyleciały dwa nowe ptaszyska do zbioru . Oficer rezerwy . Mosiądz bielony .
filipe75 Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Napisano 18 Styczeń 2013 I orzeł noszony na tschako 1,2,3 see batallions
Gutek Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 u mnie skromnie, gratuluję pięknych egzemplarzy
kuczko Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 to mój ostatni nabytek.filipe ładny ten twój z tschako.
filipe75 Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Napisano 25 Styczeń 2013 Gutek ładne godło hesji. Wym temacie trochę kuleje . Łukasz piękna ptica odezwij się do mnie bo straciłem nr. telefonu do Ciebie .
countaries Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 mysle , ze nie bedzie zbrodnia i nikt sie na mnie nie obrazi , jak zademonstruje mojego faworyta . Nie z Pickelhauby ani z Tschako - lecz z Pelzmuetze . Choc nie jest w bardzo dobrym stanie to jednak wciaz jest to dosc rzadki emblemat . 1. lub/i 2. Leib Husaren Regiment . Mi jest on tym blizsszy , ze byl to present od przyjaciol moich rodzicow , gdzie darczynca jest przyjacielem oraz lekarzem rowniez lekarzem rodzinnym ... czaszka zostala odnaleziona w latach 70tych podczas prac remontowo - porzadkowych na terenie posesji , ktore zakupili w zachodnich granicach obecnej Polski . Znalezienie tego tak daleko odn garnizonu macierzystego tegoz pulku lub od lini fronu I WS tlumacze tylko faktem sluzenia w tejze jednostce przez ktoregos z bylych wlascicieli nieruchomosci . prosze owiedzcie co sadzicie o moim ulubiencu"
countaries Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 a tu dla uzupelnienia , mala z Schirmmuetze . Mam nadzieje , ze moderator nam przepusci za subtelne odstapienie od watku ( godla z Pickelhaub )
countaries Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 no , no Filip ale z tym Seebatalionem to pojechales ostro - super rzecz ... zazdroszcze !
countaries Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 u reszty kolegow tez bardzo ladne emblematy - nie ma co panowie -sluszna linie ma nasza wladza...
countaries Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 serdecznie dziekuje za mile komentarze i ciessze sie , ze sie kolegom podoba. W przyszlosci postaram sie pokazac jakies inne drobiazgi - choc jesli choddzi o emblematy to w porownaniu do kolegi Filipe75 ( pewnie nie tylko ) to jestem wrecz daleko za peletonem . pozdrawiam
pni Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 Czacha wymiata, chyba 3 o jakiej słyszałem. A z uwagi na to, że jest zainteresowanie pelzmutze huzari dodam swoją wstęge - też z pomorza. Pozdr.
countaries Napisano 6 Luty 2013 Napisano 6 Luty 2013 wsega , hmmmm .... slinianki zaczynaja szybciej pracowac . prosze o PM.
pni Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Dzięki Panowie. Nestety nie moje trafienie ale fajne i związane z huzarią więc zainspirowany czachą dodałem ją. Oczywiście w mojej kolekcji.
countaries Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Czaszka raz jeszcze plus pruski liniowy oficerski oraz Badenia M95 - nizsze rangi
countaries Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 pni - dziekuje za mile slowa ! A tu panowie w ramach ciekawostki OFICER inwalida. Kolega kolekcjoner sprezentowal mi go , inny smiejac sie dodal pogadaj z kumplami - to ci moze brakujace skrzydelko dokopia " Wyglada z pozoru jak typowy M 15 , ale ...nie . Jest to oficerski M 95 wykonany z dosc masywnej blachy cynkowej z resztkami zlocenia oraz takim lutem wykonanymi kilkoma wzocnieniami na rewersie w newralgicznych punktach . Choc nie przedstawiajacy wartosci materialnej - to mimo to dosc ciekawy pogladowo egzemplarz . pozdrawiam serdecznie
countaries Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 opsss..... zapomnialem kliknac - oto I koronowana glowa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.