jan27 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 Witam. Mam problem z identyfikacja tegoż hełmu. Wydaje się, ze jest to M34 - tylko na wewnetrznej stronie ni emoge doszukac sie bić. Nie ma też śladów po grzebieniu wiec strazaka wykluczyłem. Pomysły?
przemek.kopidołek Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 m 1918 Policja ,jak się mylę to niech jakiś spec poprawi Pozdrawiam
ktos451 Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 M 18 miał rogi, albo była też bez wersja paradna _ to chyba zwykły M34 - ale możliwe że powojenny, dla straży.
Jabol1944 Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 M34 niemieckiej obrony przeciwlotniczej (Luftschutz)
jan27 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 No własnie. Resztki farby na wewnetrznej stronie sugerowały mi obrone przeciwlotnicza. Co jednak z kwestia bić? Nie ma, a z tego co wiem hełm był znaczony w 2 miejscach. Pozdrawiam. Moze jednak powojenny. Ale kto produkował wtedy takie helmy? pozdrawiam
HASAG40 Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 witaj policyjna wersja hałera niemieckiego bicia moga znajdować sie pod resztkami farby dlatego nie widać
Pytanie
jan27
Witam. Mam problem z identyfikacja tegoż hełmu. Wydaje się, ze jest to M34 - tylko na wewnetrznej stronie ni emoge doszukac sie bić. Nie ma też śladów po grzebieniu wiec strazaka wykluczyłem. Pomysły?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.