infamis Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Okazuje się, że takie odkrycie jest dla wszystkich tylko problemem.. Bez komentarza..http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Archeolodzy-znalezli-szczatki-600-letniej-lodzi-Teraz-je-zakopia-n56956.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 I właśnie czasem mówię komuno wróć"!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpasys Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 To jest was dwóch, Ty i pewien Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Bo za komuny" nikt by się nie pie--ił z własnością działek tylko by wykopał i było by po sprawie!I w takim kontekście czasem tak myślę!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 hmm,ciekawe czy archeo zachowa właściwy kontekst przecięcia wraku na pół?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paleo Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Mi to tam rączki opadają poniżej kolan:( . Takie znaleziska nie należą do codzienności i nawet jeżeli cała łódź nie nadaje się do celów ekspozycyjnych lub nawet wydobycia (tak też może być), to jednak powinna zostać opracowana naukowo. Myślę, że już samo określenie typu jednostki sporo by powiedziało na temat jej wieku. Mam nadzieję, że swoją drogą zabezpieczą chociaż kilka próbek do badań dendrochronologicznych, z różnych miejsc łodzi. Konserwacja tego typu znalezisk to trudna sprawa, ale nie niemożliwa, więc może trochę samozaparcia. Zakrawa to na niszczenie dziedzictwa, jakby nie było :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.