Skocz do zawartości
  • 0

Dwa niemieckie hełmy

kazik14

Pytanie

Napisano
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc za wszystkie ewentualne błędy przepraszam ;)

Więc do rzeczy. Poprosiłbym o identyfikację modeli tychdwóch hełmów niemieckich. Dla ułatwienia zadania mogę dodać, że pierwszy hełm na obręczy fasunku ma wybite takie oznaczenia : B&C BERLIN 1938. Drugi hełm ma wybite oznaczenia: B 1943 C ( tyle zauważyłem, gdyż obręcz jest w fatalnym stanie ;/ ). Ten drugi hełm wydaje mi się węższy o wiele i też ciut cięższy od pierwszego. Myślę, że może to pomoże w identyfikacji. Jeśli potrzeba więcej fotek to bez problemu zrobię. Z góry dzięki ! ;)

PS: zapomniałem zrobić zdjęcia nitów ale to chyba nie powinno bardzo pomóc.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc za wszystkie ewentualne błędy przepraszam ;)

Więc do rzeczy. Poprosiłbym o identyfikację modeli tychdwóch hełmów niemieckich. Dla ułatwienia zadania mogę dodać, że pierwszy hełm na obręczy fasunku ma wybite takie oznaczenia : B&C BERLIN 1938. Drugi hełm ma wybite oznaczenia: B 1943 C ( tyle zauważyłem, gdyż obręcz jest w fatalnym stanie ;/ ). Ten drugi hełm wydaje mi się węższy o wiele i też ciut cięższy od pierwszego. Myślę, że może to pomoże w identyfikacji. Jeśli potrzeba więcej fotek to bez problemu zrobię. Z góry dzięki ! ;)

PS: zapomniałem zrobić zdjęcia nitów ale to chyba nie powinno bardzo pomóc.
Napisano
są to kamienie szlifierskie na wiertarce, jakoś tak. Co do elektrolizy to nie polecano mi tej metody nie wiem czemu ale poczytam chętnie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie