wirro Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 jak w temacie może komuś się to z czymś skojarzy:kwadrat o boku 1 cm, grubość 1-2 mm materiał żelazo (od spodu widoczna rdza) pokryta srebrem ???
gniewko_kg Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Może to był fagment pierścionka w stylu kamienia.
pustertal Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Przypomina mi oczko metal-emalia z sygnetu.
gniewko_kg Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Mi tak samo,skoro posrebrzane i tak zdobione to raczej od pierścienia.
wirro Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 to chyba dobry trop z tą spinką od mankietu od spodu ma taki ślad jakby coś było odłamane, robiłem fotki ale spód jest pokryty patyną i rdza i wychodzą bardzo nieczytelne:(wiec przyjmę że to cześć spinki lub pierścionka dziękuje za odpowiedzi
Krychus Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Najpierw myślałem, że to odważnik do monet, ale potem - zbyt kunsztowne - że to jakaś spinka lub imitacja guzika ;)Pozdrawiam, K.
Pytanie
wirro
jak w temacie może komuś się to z czymś skojarzy:
kwadrat o boku 1 cm, grubość 1-2 mm materiał żelazo (od spodu widoczna rdza) pokryta srebrem ???
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.