Skocz do zawartości
  • 0

Kordzik SS i pistolet London

tede1981

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich dostałem od starszego małżeństwa dwa przedmioty, które jak twierdzą są w ich rodzinie bardzo długo, oczywiście mam ograniczone zaufanie i zwracam sie do was o pomoc. Z tego co udało mi się ustalić:
- kordzik SS - R D. Luneschloss z napisem MEINE EHRE HEIBT TREUE, M7/14, RZ M
- Pistolet Skałkowy z Bagnetem London

Czy są to oryginały? Kiedy mogły być zrobione? Czy są coś warte? Inne wasze spostrzeżenia? Może jakieś fajne linki z tymi przedmiotami.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy mi się wydaje czy wrona" na kordziku ma głowę węża? :D

na pocieszenie powiem że pistolet fajnie będzie na ścianie wyglądał tylko zdemontuj ten śmieszny bagnet
Napisano
Kordzik jak dla mnie b. słaba kopia te produkowane w Hiszpanii czy generalnie na zachodzie wyglądają lepiej więc stawiam na jakąś azjatycką produkcję, pistolet to trudno nawet nazwać kopią raczej jakaś wizja artystyczna. Generalnie nie warte zainteresowania.
Napisano
tutaj ciekawostki odnośnie pistoletów i kombinacji nie tylko bagnetowych
http://www.elisanet.fi/~y612237/strangefirearms/index.html
Napisano

Witam wszystkich dostałem od starszego małżeństwa dwa przedmioty, które jak twierdzą są w ich rodzinie bardzo długo, oczywiście mam ograniczone zaufanie i zwracam sie do was o pomoc. Z tego co udało mi się ustalić:
- kordzik SS - R D. Luneschloss z napisem MEINE EHRE HEIBT TREUE, M7/14, RZ M
- Pistolet Skałkowy z Bagnetem London

Czy są to oryginały? Kiedy mogły być zrobione? Czy są coś warte? Inne wasze spostrzeżenia? Może jakieś fajne linki z tymi przedmiotami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie