JarekAsnyka Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 Witam!Dziś znalazłem prawdopodobnie aluminiową łyżkę z dziwnymi wypustkami. Jest troszkę za duża jak na niemiecką łyżkę, tak mi sie przynajmniej wydaje, znawcą nie jestem :). Czy ktos może podać przybliżony wiek tego znaleziska? Z góry dziękuję.
ktos451 Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Na oko lata '20, '30 zobacz czy z tyłu nie ma sygnatury z napisem neusilber - jak będzie to znaczy, że wykonane z alpaki. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699669#1383919porównaj sobie z tą.
JarekAsnyka Napisano 19 Marzec 2012 Autor Napisano 19 Marzec 2012 Czyściłem, jestem laikiem więc użyłem pasty do zębów i miękkiej gąbki. Z tyłu nie ma żadnego napisu, dojrzałem jedynie kwiatowe zdobienia na ękojeści". Czy ktos może mi napisać czym i jak doczyścić to znalezisko? To pierwsza rzecz którą udało mi się znaleźć, jestem podniecony :D
JarekAsnyka Napisano 19 Marzec 2012 Autor Napisano 19 Marzec 2012 @edit@ktos451Z tyłu nie ma żadnego napisu (może nie widać go dlatego ponieważ łyżka jest zanieczyszczona ale szczerze wątpię). Porównałem te łyżki, kształtem fakt, są podobne lecz moja w szerszej części ma dziwne boczne wypustki do tego w dolnej częsci ma w wypukłości podłużne symetryczne wgłebienie a na wypukłości podłużne uwypuklenie.
Pytanie
JarekAsnyka
Witam!
Dziś znalazłem prawdopodobnie aluminiową łyżkę z dziwnymi wypustkami. Jest troszkę za duża jak na niemiecką łyżkę, tak mi sie przynajmniej wydaje, znawcą nie jestem :). Czy ktos może podać przybliżony wiek tego znaleziska? Z góry dziękuję.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.