krank Napisano 15 Marzec 2012 Autor Napisano 15 Marzec 2012 Mam zamiar kupić dla kolegi wykrywacz, który z tej dwójki byście poradzili do szukania drobnicy?...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Ja bym brał F2. (Zakładam, że jako pierwszy, na początek)Pozdrawiam, K.
krank Napisano 15 Marzec 2012 Autor Napisano 15 Marzec 2012 Dlaczego akurat f2? nie jest to jego pierwszy wykrywacz...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Dlaczego F2? Hmmm...- bo trochę lżejszy - bo ma 4, nie 3 tony - bo ma szerszy zakres identyfikacji- bo go cały czas produkują i 'w razie w' - gwarancja (30 przestali chyba od 2007?)- bo mam go bardzo długo, i nigdy nie zawiódł, i choć osiągami nie powala, pracuje się z nim bardzo dobrzeOczywiście może jest tu mała pomyłka i chodzi o model 305, a nie 30, to wtedy podobno różnica jest duża. Pozdrawiam, K.
lesiu283 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Też polecam F2, jak byłem ostatnio na wypadzie z kolego który ma sovereign Gt to znalazłem więcej od niego.A przecież Gt jest lepszy od X-Terra 30.Pozdro
sebo_sek Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 No nie F2 lepszy od Sowy - zaraz sie okaże, że Ace 250 i F2 to szczyt techniki :) a wszystko droższe to tylko zdzierstwo.A tak na powaznie to czy kolega chodził w słuchawkach? Bo to MEGA różnica. Jak ja raz chodziłem bez słuchawek to naprawdę NIC nie byłem w stanie stwierdzić. Istnieje też zwykły fart, ktory chyba był po twojej stronie, ale nie wprowadzajmy tu bajek typu F2 lepsze od Sovereign GT.
pawcion123 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 A co mają słuchawki z tym wspólnego seba?Maszyna super tylko operator p....:)Ja bez słuchawek świetnie sobie radzę,no i nic mi nie majta koło głowy.sprzęt głośny wiec dobrze słychać wszystkie nawet najsłabsze sygnały.:)
gardzio Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 witamJa mam obecnie terrke 305 i rewelacja ,a zaczynałem od terrki 30 i to co mogę powiedzieć że tym modelem więcej fantów wychodziło mi niż jak kolega chodził z terrką 70, lecz możliwe że to kwestia przyzwyczajenia.Nieraz lepiej mieć dwa lub trzy programy niż kilka bo niefortunne ustawienie może powodować pominięcie fantu. Nawet u dziadka mego na polu wyszło co chwilę coś (monetki), co 5 min niecałe. Odnośnie słuchawek to też kwestia przyzwyczajenia,używam ich w terenie gdzie wolę żeby było cicho, a jak trzeba to bez nich sobie ściszam , odnośnie wagi to raczej minelaby są lżejsze.Po prostu jak się idzie gdzieś to się powinno wczuć w to co się robi,a mianowicie trzyma się wykrywacz i słucha się dźwięków.Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych trafień.
gardzio Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Natomiast porównanie tego że f2 jest lepszy od GT SOVERIN to jakby porównać ace 250 do atpro albo malucha do punto , po prostu każdy z nich jest inny na swój sposób. Decyduje waga, programy ,a przede wszystkim skuteczność operatora.
gardzio Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 za odpowiednią cenę ma się odpowiednie klasy wykrywacz,to tylko od nas zależy co kupimy.
Krychus Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 To nie tak. Porównanie na zasadzie a ja znalazłem więcej niż kolega" tyczy się głównie dwóch rzeczy...Pierwsza - czysty przypadek - gdyż akurat my trafiliśmy na tą szczęśliwą" ścieżkę z większą ilością fantów, a nasz kolega nie miał tyle szczęścia. Tutaj można nawet porównywać MDki z najlepszymi sprzętami i gdyby się uprzeć to kolega z MD faktycznie mógł wyciągnąć więcej, bo akurat był na tej ścieżce, która była bardziej obfita. Druga - chęci i zapał operatora - znam takich, którzy pomimo szukania im to dosłownie wisi" - i gdy ktoś chodzi gęsto", próbując nakryć jak największe połacie ziemi cewką, to niektórzy potrafią machnąć na pół metra szeroko i to w dodatku z wielkim metrowym susem", omijając być może sporo w tych miejscach. I tu znów plus dla kolegi, który macha staranniej, bo prawdopodobieństwo trafienia jakiejś rzeczy (mówimy o ilości) jest większe - a w śród nich może także kryć się jakość ;)Ale porównania takie nie mają sensu. Ja nigdy nie twierdziłem, że F2 czy Ace jest lepszy niż nie wiadomo co, ale po prostu wiem z doświadczenia, że w swoim przedziale cenowym są to dobre sprzęty. Pozdrawiam, K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.