perkun24 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Mało prawdopodobne żeby bagnet z numerem 1457 miał odbiór S w kwadracie. S zaczyna sie w okolicy 11,5 tysiąca wiec według mnie masz zatartą cyfrę. Bagnet jest w tragicznym stanie.
dzieci3 Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 Strasznie zmasakrowany,ale oryginał,można go teraz tylko spolerować żeby nie był taki.............
por.pil.020 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Właśnie, właśnie... złych informacji ciąg dalszy - masz 6-cio cyfrowy numer na swoim perkunie, ta 1" to początek numeru, nastepna cyfra zostala zatarta, potem jest 1457. Tak więc reasumujac Twoj bagnet ma numer ok. 141-151 tysięcy 457! Podobnie jak moj obok.
por.pil.020 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Także odbiór S no i orzełek jest niemal identyczny jak ten na moim, a takie orzelki pojawialy sie wlasnie w okolicach tych numerow (bylo to spowodowane tylko tym ze akurat taki stempel eksploatowala wówczas fabryka).W zasadzie to nie wiem czy to w ogole wazne czy bagnet ma niski czy wysoki numer, czy moze sredni, co za roznica, wazne ze jest to polski bagnet z orzelkiem w koronie :)Co do stanu to sie nie wypowiadam, każdy kiedys od czegoś zaczynał.
Michal_kochanek Napisano 15 Marzec 2012 Autor Napisano 15 Marzec 2012 Może i jest w złym stanie, ale 100 zł to nie dużo jak na bagnet ten wraz z pochwą. Przynajmniej nie będzie żal go nosić przy pasie na rekonstrukcje ;].A tu na zdjęciu drugi, w troche lepszym stanie bagnet wz28/29 kupiony za podobną cene.
por.pil.020 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Masz rację, ja też od kilku lat w rekonstrukcji używam radomiaka z kopiami okładek, a lepsze stany jak te ze zdjęć trzymam w domu na przyslowiowej półce".Ten drugi całkiem niezły, okładki oryginalne.
Pytanie
Michal_kochanek
2
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.