Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet wz24, czy ogryginał?

Michal_kochanek

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mało prawdopodobne żeby bagnet z numerem 1457 miał odbiór S w kwadracie. S zaczyna sie w okolicy 11,5 tysiąca wiec według mnie masz zatartą cyfrę. Bagnet jest w tragicznym stanie.
Napisano

Właśnie, właśnie... złych informacji ciąg dalszy - masz 6-cio cyfrowy numer na swoim perkunie, ta 1" to początek numeru, nastepna cyfra zostala zatarta, potem jest 1457. Tak więc reasumujac Twoj bagnet ma numer ok. 141-151 tysięcy 457! Podobnie jak moj obok.

Napisano

Także odbiór S no i orzełek jest niemal identyczny jak ten na moim, a takie orzelki pojawialy sie wlasnie w okolicach tych numerow (bylo to spowodowane tylko tym ze akurat taki stempel eksploatowala wówczas fabryka).

W zasadzie to nie wiem czy to w ogole wazne czy bagnet ma niski czy wysoki numer, czy moze sredni, co za roznica, wazne ze jest to polski bagnet z orzelkiem w koronie :)
Co do stanu to sie nie wypowiadam, każdy kiedys od czegoś zaczynał.

Napisano

Może i jest w złym stanie, ale 100 zł to nie dużo jak na bagnet ten wraz z pochwą. Przynajmniej nie będzie żal go nosić przy pasie na rekonstrukcje ;].

A tu na zdjęciu drugi, w troche lepszym stanie bagnet wz28/29 kupiony za podobną cene.

Napisano
Masz rację, ja też od kilku lat w rekonstrukcji używam radomiaka z kopiami okładek, a lepsze stany jak te ze zdjęć trzymam w domu na przyslowiowej półce".
Ten drugi całkiem niezły, okładki oryginalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie