Witam ! Zadzwonił do mnie kumpel z innego miasta i zameldował mi,że przechwycił w rodzinie jakiś niemiecki przyrząd optyczny ( nie może mi przesłać fotek z dość skomplikowanych powodów ). Przyrzad ma około 35 cm wysokości i przypomina skomplikowany peryskop " (jak to sam okreslił ! )Jest generalnie czarny, tylko w połowie wysokości ma dyskowate rozszerzenie w kolorze czerwonym. Na bocznej powierzchni, na jakiejs owalnej płytce widoczne są takie cechy :Rbl.F.Flak , djg. nr 18644. Na natomiast nieco wyżej znajdującym się moletowanym pierścieniu są napisy - mehr - weniger. Czy na podst. takiego telefonicznego opisu można już coś wnosić nt. owego przedmiotu ? Uprzejmie Kolegów pozdrawiam. ( dodam, że przedmiot ma być za 3 tyg. prezentem dla mnie, kolega nie interesuje się militariami : - ) )
Pytanie
czarekg1
Zadzwonił do mnie kumpel z innego miasta i zameldował mi,że przechwycił w rodzinie jakiś niemiecki przyrząd optyczny ( nie może mi przesłać fotek z dość skomplikowanych powodów ). Przyrzad ma około 35 cm wysokości i przypomina skomplikowany peryskop " (jak to sam okreslił ! )Jest generalnie czarny, tylko w połowie wysokości ma dyskowate rozszerzenie w kolorze czerwonym. Na bocznej powierzchni, na jakiejs owalnej płytce widoczne są takie cechy :Rbl.F.Flak , djg. nr 18644. Na natomiast nieco wyżej znajdującym się moletowanym pierścieniu są napisy - mehr - weniger. Czy na podst. takiego telefonicznego opisu można już coś wnosić nt. owego przedmiotu ? Uprzejmie Kolegów pozdrawiam. ( dodam, że przedmiot ma być za 3 tyg. prezentem dla mnie, kolega nie interesuje się militariami : - ) )
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.