Skocz do zawartości
  • 0

typ pocisku

saperfts

Pytanie

Napisano

czesc , mam pytanie do znawcow
otoz wczoraj wyskoczyl mi strzelony pocisk mysliwski RWS 8x57 JR
bicia znam itd itd ale chodzi mi o ten typ , jak widac kula sklada sie z 3 czesci. nie mam pojecia co to jest i nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. wyglad tek kuli to jest po elektrolizie wiec nie myslcie ze nowka

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wlasnie oto chodzi ze ten pocisk nie jest wyjety, jest fabrycznie scalony z luska. a ta malenka szpara to moja wina. chodzi o to ze ten pocisk sklada sie z 3 czesci
Napisano

wiec tak . ten uszkodzilem , i jak widac sa 3 czesci , wszystko polaczone plaszczem . w tym przypadku od prawej czubek " i cienki olowiany element

Napisano
Nephilimer chyba troszke przesadziles z tym stwierdzeniem ze nie ma wieloczesciowych pociskow do mysliwek. otoz sa tak jak vis napisal jest od groma. a zreszta jak widzisz na zdjeciu drugim jest kilka elementow. ten czubek na drugim zdjeciu jest uszkodzony bo go sam uszkodzilem . i jest bez plaszcza. a na pieerwszym jest nieuszkodzony owka sztuka " prawie.
vis dzieki za pomoc bede pytac znajomych mysliwych jeszcze,moze mi cos podrzuca:)
Napisano
Nie istnieją wieloczęściowe pociski do broni myśliwskiej. W przeważającej większości są to półpłaszcze, zakres modeli jest dość szeroki.

Jak na moje to po prostu uszkodzony standardowy pocisk półpłaszczowy.
Napisano
Ciekawe stwierdzenie,patrząc na strony poświęcone amunicji myśliwskiej,typów pocisków składających się z wielu części jest od cholery...

Pocisk zapewne w typie Nosler Partition (Nosler lub Twin-head)

Dalsze rozrywanie rdzenia uniemożliwa ścianka rozdzielająca. Dzięki temu tylko część pocisku drąży kanał wylotowy w tuszy zwierzyny. "

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie