Niemen Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Witam. Torba znaleziona razem z brezentową na polską maske wz. 32. Nie mam niestety pomysłu co do niej. Nie wiem czy też na jakąś maskę czy to po prostu chlebak. Sygnowana, ale nie moge tego odczytać. Z góry dzięki za pomoc.
kloki Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 cobra - zaskakująca odpowiedź. Czy potrafisz powiedzieć jeszcze dokładnie który żołnierz jej używał?
ktos451 Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Druga AWP na wschodzie broń Boże nie używała takich chlebaków (rezerwacja dla 1 AWP), a tak dodatkowo to radziecka torba na maskę wz. 38
ktos451 Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 wróć mój błąd niestety nie znam wzoru torby, 1938 to data a nie wzór (jak gadałem z kolegą to mi namieszał) ;(
wino1939 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 A może (to będzie zaskakujące) jakiś radziecki żołnierz używał jej do przenoszenia maski p.gaz???Wiem dla niektórych może to być szok:)PZdr
Niemen Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Witam. Torba znaleziona razem z brezentową na polską maske wz. 32. Nie mam niestety pomysłu co do niej. Nie wiem czy też na jakąś maskę czy to po prostu chlebak. Sygnowana, ale nie moge tego odczytać. Z góry dzięki za pomoc.
Pytanie
Niemen
Witam. Torba znaleziona razem z brezentową na polską maske wz. 32. Nie mam niestety pomysłu co do niej. Nie wiem czy też na jakąś maskę czy to po prostu chlebak. Sygnowana, ale nie moge tego odczytać. Z góry dzięki za pomoc.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.