Jurek.S Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 Czy duzo sie straci?Kopany jest głownie kolorek ale militarka tez wskazana.No powiedzmy duza militarka typu hełm.Podobno proxa jest skonstruowana na polskie warunki.Jak myślicie?Opłaca sie takie coś?
pacian Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Raczej nie kolego do Xterry masz sporo cewek a do Rutusa jak sam widzisz nic.
krzys-kf Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Proxima jest dobrym wykrywaczem. Zamieniłem Proximę 1.0 na X-705. Z początku nie widziałem różnicy i nie byłem zadowolony ze zmiany. W miejscach przeszukanych Proxima znalazłem tylko bardzo drobne przedmioty. X-705 nie zamienił bym Proximę.
sza.man Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Proponuję zastanowić się nad zmianą miejscówek a nie sprzętu.
samulb Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Finansowo napewno. Jesli brać pod uwagę nowe sprzęty to doliczjąc do x-terry 705 minimum jedną cewkę dodatkowo, to do Proximy możesz dokupić Optimę i masz porównywalny zestaw, o ile nie lepszy. X-terra 705 z cewką 7.5 kHz to przeciętny, mający oprócz zalet także swoje wady wykrywacz. Osobiście wolę np: statyk proximy, który przynajmniej identyfikuje cyfrowo od trybu prospecting w x-terce który oprócz kiepskiego maskowania żelaza nie ma żadnej identyfikacji.
VanWorden Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Przewaga będzie tylko/głównie w ergonomii - zdecydowany plus na rzecz Xterry. PozdrawiamVW
samgnus Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 Witam! Od dawna tylko czytam ,by nabrać stosownego dystansu do poszukiwań ,to forum,ale jak czytam post niejakiego samulb-a",to niestety nie mogłem się powstrzymać od komentarza na temat tych oczywistych kłamstw...Dodam swoje wielkie rozczarowanie,że ktoś taki jak niejaki VanWorden pisze,to co pisze i do tego w taki sposób w tym temacie !Pozdrawiam!
Kamiliszaq Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Znajomy miał X-705 coś mu poszło z kablem przy cewce i nikt naprawić nie może i leży, zakupił Rutus Argo i po dłuższym używaniu Argo stwierdził że jeśli leży moneta a obok lub pod nią było żelazo to X-705 sygnalizował na śmieci a Argo bije normalnie kolorek... Stwierdził , że mimo kilku rzeczy których Argo nie posiada w porównaniu do x-705 żałuje że nie miał go wcześniej ciągle chwali Rutusa jak i również ja. Ja mam Proximę i jestem z niej bardzo zadowolony.
samulb Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Niejaki samgnus" - napisz, w którym miejscu skłamałem.
VanWorden Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 samgnus o co Ci znowu chodzi?:)) Xterra z właściwą cewką, nie ma Twoim zdaniem lepszej ergonomii od Proximy? Xterra twoim zdaniem lepiej się nadaje na polską militarkę od Proxy?PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.