Skocz do zawartości

Niewybuchy w mieszkaniu-Świdnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Z dobrego źródła wiem ile wygarnęli wczoraj od tego gościa ze Świdnika. 200 szt pocisków artyleryjskich, 50 szt moździerzowych, 4 bomby lotnicze, minę p.piechotną, kilkadziesiąt szt małokalibrowych i ok 2 kg materiałów wybuchowych. Ile z tego to były tylko wydmuszki" piorun wie ale tak czy inaczej sporo tego było.
Napisano
Najgorsze jest to,że nim taki eksponat" stanie sie wydmuszką" ktoś musi go dezaktywowac {rozbroic} no bo przeciez w ziemi wydmuszki" nie leżą ....
Napisano
Błąd kolego @micross,całkiem często znaleźć można zupełnie puste wydmuszki,rozmajstrowane w epoce do różnych celów np do kłusowania na ryby wykorzystywano materiały wybuchowe ale nie tylko.
Bohaterowie tegoż artykułu wykazali się niepospolitą głupotą narażając inne osoby.
Napisano
kolego Siwy_x niestety nie miewam takich okazji ze wzgledu na to ze unikam miejsc gdzie zalega tzw militarka" ze wzgledów własnego bezpieczenstwa to raz ,a drugie ze takie wybuchowe klimaty" w ogóle mnie nie kręcą-wybacz
Napisano
,,unikam miejsc gdzie zalega tzw
militarka" ze wzgledów własnego
bezpieczenstwa,, - rozumiem że nie wychodzisz z domu? Taka militarka może być dosłownie wszędzie i zapewne są takie miejsca po których codziennie chodzisz a nawet nie wiesz o tym.
Napisano
Kolego WykoP241+ wybacz ale u mnie koło domu nie zalega militarka wiec czytaj posty ze zrozumieniem albo nie wypowiadaj sie wcale...
Tłumaczenie specjalnie dla Ciebie -nie szukam na mapach pól bitewnych z zalegającymi pociskami i militarką i nie grzebie tam.
Napisano
mikross - Najgorsze jest to,że nim taki "eksponat stanie sie "wydmuszką ktoś musi go dezaktywowac {rozbroic} no bo przeciez w ziemi "wydmuszki nie leżą ...."

czyli wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pojęcia... niestety mam wrażenie że to nie jedyny temat na jaki się wypowiadasz a nic o nim nie wiesz...
Tradytor dobrze prawi, dodał bym jeszcze że z podejściem mikrossa trzeba by również unikać znaczków o tematyce militarnej...

wracając do tematu posiadanie materiałów (jeśli faktycznie takowe posiadali) nie wróży im raczej nic ciekawego, kolekcja całkiem pokaźna i zapewne w 99% całkowicie czyściutka i legalna...
Napisano
Kolego Tradytor ...miedzy zbieraniem znaczków a zbieraniem pocisków pod łózkiem jest jeszcze mnóstwo innych mozliwosci zbieractwa i poszukiwan i nie ironizuj pisząc takie bzdury o znaczkach i nie rób ze mnie debila a tym bardziej z siebie ....
Miejmy nadzieje ze juz niedlugo te całe ombowe towarzystwo wzajemnej adoracji" znajdzie sie w odpowiednim należnym miejscu i przestanie wypisywac na mnie te idiotyzmy.
Napisano
Biorąc pod uwagę stan tej broni czyli najprawdopodobniej są to wykopki to one swoje cechy bojowe utraciły dawno temu (tak wiem kretyńskie zaświadczonka, bla, bla, bla). Z resztą nad czym tu znów dyskutować jak i tak pewnie będzie wyrok w zawiasach za najprawdopodobniej puste skorupki i niesprawne destrukty zwane bronią w nadwiślańskim piENknym kraju...

pozdro
Napisano
Ja Ci tylko dobrze doradziłem jaką masz pewność, że wbijając szpadel w glebę nie ma tam urwiłapki ??? Zawsze jest jakieś ryzyko.Skoro Cię to nie interesuję i się na tym nie znasz to po co zabierasz głos w dyskusji i twierdzisz, że aby taki eksponat stał się wydmuszką ktoś musi go rozbroić .Taki bzdetami to niestety Ty sam robisz z siebie debila.
Napisano
Pisalem wczesniej ze swiadomie nie biegam po takich terenach,a przypadek to ryzyko pasji-to inna bajka
Znaczków pocztowych tez nie zbieram!
I kolejna Twoja śmieszna teza dla potencjalnych zbieraczy ombowych muzealnikow" ze kazdy eksponat zalegający w ziemi jest juz wydmuchany" i pozbawiony cech bojowych ....
I kto tu robi za idiotę ?
Napisano
A Twoja śmieszna teza, że to co na półce bezpieczne to na pewno wcześniej było nie bezpieczne i idiota to rozbroił. A może kupił legalnie wydmuszkę lub ją znalazł ? Nie wpadłeś na to ? Idąc Twoim tokiem rozumowania to każdy kto biega z wykrywką to bandyta bo na pewno zbiera urwiłapki a jeśli zbiera drobnice to na pewno biega po stanowiskach.Chlapnij sobie melise i wyluzuj

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie