latający holender Napisano 29 Luty 2012 Autor Napisano 29 Luty 2012 Temat wiecznie żywy :) http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120229/SWIDNIK/159095344a jutro się okaże że to kilka pustych skorup i donosik sąsiada:)
latający holender Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 a dziś sporo się wyjaśniło:)http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120301/SWIDNIK/700424329
CzarnyPoznań Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Całkiem potężna kolekcja :)I znowu w tle piękne MG 42 stoi .Dlaczego się tu dziwić w końcu firma oczyszczająca lotnisko na kontrakcie anie amatorzy.
latający holender Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Ładna kolekcja...dla kolekcjonera armagedon
CzarnyPoznań Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Podobnie jak w muzeum na Poznańskiej cytadeli.Amunicja różnego kalibru równo stoi w rządkach.Może szykowali się do otwarcia muzeum nie państwowego : )
latający holender Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Nie wiem czy otwiera ci się filimk dołączony do artykułu:)Tam zapalniki namoczone w oliwce ? ( od 0.05 sek ) nieładnie,panowie sami rozbierali ?
felczer Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Z dobrego źródła wiem ile wygarnęli wczoraj od tego gościa ze Świdnika. 200 szt pocisków artyleryjskich, 50 szt moździerzowych, 4 bomby lotnicze, minę p.piechotną, kilkadziesiąt szt małokalibrowych i ok 2 kg materiałów wybuchowych. Ile z tego to były tylko wydmuszki" piorun wie ale tak czy inaczej sporo tego było.
mikross Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Najgorsze jest to,że nim taki eksponat" stanie sie wydmuszką" ktoś musi go dezaktywowac {rozbroic} no bo przeciez w ziemi wydmuszki" nie leżą ....
Siwy_x Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 mikross ile razy sprawdzałeś czy znaleziony przez ciebie w ziemi eksponat" to wydmuszka czy pełniak??
WykoP2411+ Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Błąd kolego @micross,całkiem często znaleźć można zupełnie puste wydmuszki,rozmajstrowane w epoce do różnych celów np do kłusowania na ryby wykorzystywano materiały wybuchowe ale nie tylko. Bohaterowie tegoż artykułu wykazali się niepospolitą głupotą narażając inne osoby.
mikross Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 kolego Siwy_x niestety nie miewam takich okazji ze wzgledu na to ze unikam miejsc gdzie zalega tzw militarka" ze wzgledów własnego bezpieczenstwa to raz ,a drugie ze takie wybuchowe klimaty" w ogóle mnie nie kręcą-wybacz
WykoP2411+ Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 ,,unikam miejsc gdzie zalega tzwmilitarka" ze wzgledów własnegobezpieczenstwa,, - rozumiem że nie wychodzisz z domu? Taka militarka może być dosłownie wszędzie i zapewne są takie miejsca po których codziennie chodzisz a nawet nie wiesz o tym.
mikross Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Kolego WykoP241+ wybacz ale u mnie koło domu nie zalega militarka wiec czytaj posty ze zrozumieniem albo nie wypowiadaj sie wcale...Tłumaczenie specjalnie dla Ciebie -nie szukam na mapach pól bitewnych z zalegającymi pociskami i militarką i nie grzebie tam.
Tradytor Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 milkross najlepiej to przerzuć się na zbieranie znaczków pocztowych, wtedy będziesz naprawdę bezpieczny.
Siwy_x Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 mikross - Najgorsze jest to,że nim taki "eksponat stanie sie "wydmuszką ktoś musi go dezaktywowac {rozbroic} no bo przeciez w ziemi "wydmuszki nie leżą ...."czyli wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pojęcia... niestety mam wrażenie że to nie jedyny temat na jaki się wypowiadasz a nic o nim nie wiesz... Tradytor dobrze prawi, dodał bym jeszcze że z podejściem mikrossa trzeba by również unikać znaczków o tematyce militarnej...wracając do tematu posiadanie materiałów (jeśli faktycznie takowe posiadali) nie wróży im raczej nic ciekawego, kolekcja całkiem pokaźna i zapewne w 99% całkowicie czyściutka i legalna...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Kolejny błyskotliwy wpis kol. Mikrossa - standard, gdy najdą kogoś w domu z ombami"...
skyluke Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 A broń palna też wydmuszki ?? Kto zagwarantuje, że była pozbawiona cech bojowych ?
Tradytor Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 A zagwarantujesz, że nie była ? Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu poczekajmy do końca .
mikross Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Kolego Tradytor ...miedzy zbieraniem znaczków a zbieraniem pocisków pod łózkiem jest jeszcze mnóstwo innych mozliwosci zbieractwa i poszukiwan i nie ironizuj pisząc takie bzdury o znaczkach i nie rób ze mnie debila a tym bardziej z siebie ....Miejmy nadzieje ze juz niedlugo te całe ombowe towarzystwo wzajemnej adoracji" znajdzie sie w odpowiednim należnym miejscu i przestanie wypisywac na mnie te idiotyzmy.
marcin 1984 Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Biorąc pod uwagę stan tej broni czyli najprawdopodobniej są to wykopki to one swoje cechy bojowe utraciły dawno temu (tak wiem kretyńskie zaświadczonka, bla, bla, bla). Z resztą nad czym tu znów dyskutować jak i tak pewnie będzie wyrok w zawiasach za najprawdopodobniej puste skorupki i niesprawne destrukty zwane bronią w nadwiślańskim piENknym kraju...pozdro
Tradytor Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Ja Ci tylko dobrze doradziłem jaką masz pewność, że wbijając szpadel w glebę nie ma tam urwiłapki ??? Zawsze jest jakieś ryzyko.Skoro Cię to nie interesuję i się na tym nie znasz to po co zabierasz głos w dyskusji i twierdzisz, że aby taki eksponat stał się wydmuszką ktoś musi go rozbroić .Taki bzdetami to niestety Ty sam robisz z siebie debila.
mikross Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Pisalem wczesniej ze swiadomie nie biegam po takich terenach,a przypadek to ryzyko pasji-to inna bajkaZnaczków pocztowych tez nie zbieram!I kolejna Twoja śmieszna teza dla potencjalnych zbieraczy ombowych muzealnikow" ze kazdy eksponat zalegający w ziemi jest juz wydmuchany" i pozbawiony cech bojowych ....I kto tu robi za idiotę ?
Tradytor Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 A Twoja śmieszna teza, że to co na półce bezpieczne to na pewno wcześniej było nie bezpieczne i idiota to rozbroił. A może kupił legalnie wydmuszkę lub ją znalazł ? Nie wpadłeś na to ? Idąc Twoim tokiem rozumowania to każdy kto biega z wykrywką to bandyta bo na pewno zbiera urwiłapki a jeśli zbiera drobnice to na pewno biega po stanowiskach.Chlapnij sobie melise i wyluzuj
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.