melajda95 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Jako,że nie ma nowych zagadek,to zadam ja.Przysłowie polskie. Trochę zmienione niż w oryginale.Łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Kuj żelazo puki gorące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Wróć ,dziadek do orzechów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 orzech nie do zgryzienie/rozbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Tak,to będzie to: Trudny orzech do zgryzienia''-GratulejszynKrótką historię o dzielnym ,twardym orzeszku można sobie poczytać:http://wilddzik.blogspot.com/2011/07/orzeszek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 proste, powiem tyle okres II WŚ - jak będą problemy to naprowadzę (wątpię aby były). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Panzerjäger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Jagdpanther Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 bravo, zadajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Naprawde nie mam czasu w tej chwili.Zaraz przyjdą goście.Niech ktoś mnie zastąpi:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 1 Marzec 2012 Autor Share Napisano 1 Marzec 2012 Kategoria - przysłowia.Boisz się? To tylko 680 V...".Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Hmm...do odważnych świat należy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Facet ma nieregulaminową brodę to może raz kozie śmierć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Marzec 2012 Share Napisano 2 Marzec 2012 Elektryka prąd nie tyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 2 Marzec 2012 Share Napisano 2 Marzec 2012 Łomatko... Jeżeli nawet autor miał na myśli inne przysłowie, to Cowboys... i tak w dziesiątkę trafili! I ja innego nie dopuszczam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 2 Marzec 2012 Autor Share Napisano 2 Marzec 2012 Witam! Dokładnie, Cowboys From Hell! Chodzi o to przysłowie:Elektryka prąd nie tyka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 2 Marzec 2012 Autor Share Napisano 2 Marzec 2012 PS: Coś się urwało :)Oczywiście wyżej wyznaczony kolega zadaje :)Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Marzec 2012 Share Napisano 2 Marzec 2012 Witam ja dopiero z pracy i znowu muszę lecieć tak że coby nie przedłużać to jak ktoś ma jakąś zagadkę to niech doda bo ja nie mam chwilowo czasu.PZDR KACPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 OK. Kategoria - postacie. :)Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 Za stary na Zajcewa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 Василий Григорьевич Зайцев Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 Tak, to pan Zajcew :)Tylko teraz, kto poprawnie? OK Panowie, daję Wam wolną rękę - kto pierwszy ten lepszy, bo można by się dopatrzeć odpowiedzi u jednego i drugiego :)Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 Kategoria: przysłowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horzak Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.