HASAG40 Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 witam na dzisiejszym spacerku wyskoczyła mi taka odznaczka w temacie napisałem bączek bo mi się jakoś z mocowaniem na czapkę kojarzy i jakoś z niemcami kolory emalii od środka czarny,biały,czerwony jak flaga niemiec ale nie mam pojęcia dokładnie co to jak ktoś ma jakieś info.to z góry dzięki
Krychus Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 Witam HASAG! Mi to nie wygląda na bączek, taki od czapki - te, które kopałem miały inne mocowanie" - nie jeden, wygięty drut rodem z orzełków, tylko 4 szersze blaszki, mocowane a krzyż". Możliwe, że jest to jakaś wpinka - np. do krawatu. Kolory jak najbardziej pruskie - czarny, biały, czerwony. Pozdrawiam, K.
HASAG40 Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 wpinka około 3cm średnicy nie wykluczam że może to mieć jakieś przeznaczenie patriotyczne tak jak pisałeś krychus np.od krawatu lub wczepiane gdzieś w marynarkę?ale może to być też coś wojskowego tylko od czego?
RADNORI Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Czy to nie od tej czapkihttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=204203
HASAG40 Napisano 29 Luty 2012 Autor Napisano 29 Luty 2012 RANDORI jesteś wielki to jest to samo dzięki wielkie już myślałem że to zwykły"patriotyk;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.