piokot20 Napisano 23 Luty 2012 Autor Share Napisano 23 Luty 2012 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.343692928995150.83516.225202440844200&type=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Dokonałem zakupu zludzkiej ciekawości" I tomu.Cóż?Zawartością jako promocji jestem zdegustowany.Nazwy miejscowości tak dla przykładu,nie są nawet napisane poprawnie.Bełżce/Bełżec/.Płażewem/Płazów/Albo ktoś nie potrafi odmienic nazw miejscowości ,albo pomylił się z powołaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Oglądałem to dzisiaj w kiosku ... taki osprey dla początkujących. Zadęcie edytorskie, zawartośc mizerniutka. Powiem, że po entuzjazmie środowiska rekonstruktorów kawaleryjskich, spodziewałem się więcej. Te Nazwiska zaproszone do współpracy ... chyba powycinali nożyczkami fragmenty z wcześniejszych swoich prac. Trzymając książeczkę w ręku miałem nieodparte wrażenie, że to podręcznik do historii dla klasy III gimnazjum ... czyli wielka d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekaes Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 Polecam, po raz pierwszy ciekawe opracowanie dla wszystkich. Nie każdy ma bowiem w domu wszystkie dostępne źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulan12 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Ciekawe czy wszystkie tomy sa juz opracowane czyli zamkniete i nic juz nie mozna zmienic ani dodac przed drukiem. Ja oczekuje po tej pracy jak najwiecej informacji dotyczacych umundurowania, uzbrojenia i oporzadzenia kawalerii, dokladnych zdjec czy rysunkow przedstawiajacych poszczegulne elementy. W koncu ma to byc Wielka Ksiega Kawalerii",pierwsza od ponad dwudziestu lat po podobnym opracowaniu H.Smacznego. Myslalem, ze ktos taki jak L.Kukawski, ktory lubi wyszukiwac w innych opracowaniach bledow, (u H.Smacznego znalazl ponad osiemdziesiat bledow) to juz sam zadba o naprawde ciekawe i pelne informacje a nie tylko wlozy jakies nieznane wczesniej zdjecia i juz ma to byc cieka praca. Jezeli sa to jak porzednio napisano, powycinane fragmenty z wczesniejszych swoich prac" no to niezbyt wiele dowiemy sie nowego -oprocz nieznanych zdjec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 W omawianym tomiku jest taka plansza z wizerunkiem sztandaru. W związku z tym mam małe pytanko, jednocześnie zaznaczam, że kawaleria zawsze była gdzieś na peryferiach moich zainteresowań i temat jest mi znany raczej pobieżnie.Otóż ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 do tej pory spotkałem się z takim przedstawieniem sztandaru 1 Pułku Szwoleżerów. Jak widać jest kilka zasadniczych różnic ... O co chodzi ?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Jest tam wzmianka,że podczas działań wojennych sztandar był poważnie uszkodzony.Poddany był renowacji,może to skutek tej naprawy niezbyt rzetelnej.Ale to tylko moje luzne przypuszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.