arci Napisano 17 Luty 2012 Autor Share Napisano 17 Luty 2012 Witam zastanawiam się jak ją wyczyścić biorę pod ewentualność 2 opcje elektrolizę aczkolwiek nie jestem do niej w 100% przekonany i czyszczenie szczotką na wiertarce.Co będzie lepsze?Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 17 Luty 2012 Autor Share Napisano 17 Luty 2012 W zbliżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Elektroliza - dokładna , bezproblemowa . Szczotka - odpuść sobie :). Nie jest w super stanie ale próbuj :) Wstaw zdjęcia po :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aczapa Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 WitamAutoliza doskonale da radę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Osobiśie jestem jej przeciwnikiem . Drogi kret + drut aluminiowy....sporo czasu trzeba mieć + wydziela się ten paskudny zapach . A w elektro podpinasz przedmioty +roztwór i już działa :) Ale kolega osądzi co zrobi . Na forum już o tym było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Barson1 jaki drogi? to nie musi być markowy kret" np. w Tesco za 2 zł można kupić udrażniacz do rur (generalnie wszelkie produkty z wodorotlenkiem sodu). Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?"a co do drutu aluminiowego, ja np. zbieram wszystkie kawałki które znajdę (w sumie wszystko co już wykopie lub znajdę), uzbierałem dwa pudełka po butach i tak sobie używam;]autoliza daje takie same efekty co elektroliza. Obie metody są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Witam!Jak tam Kolega chce :) Ja wole elektrolize; mogę przerwać proces itp itd :) Ale każdy ma swoje zdanie :) POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Czysty Wodorotlenek Sodu-Sodę Kaustyczną (NaOH) można nabyć za grosze w hurtowniach odczynników chemicznych wychodzi 7 czy 8 zł za kilogram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 Zdecydowałem się na autolize ponieważ ostatnio spaliłem na elektrolizie nowy prostownik :(kupiłem dzisiaj kreta blachy cynkowej mam dużo (jestem dekarzem)i wieczorkiem zaczynam eksperyment.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 Acha sorka że post pod postem okucia też dać do autolizy czy lepiej inaczej je wyczyścić?Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Pokaż zdjęcie okuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Pamiętaj żeby wietrzyć pomieszczenie + nie poparz się :) Daj fotki po . Okucia z jakiego metalu sa wykonane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Okucia szaszki to prawdopodobnie mosiądz, tylko polerować.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Okucia szaszki to mosiądz i z polerowaniem to bym się wstrzymał.Daj zdjęcia, powiedz czego oczekujesz - czy jak psu jajca czy coś łagodniejszego i wtedy można debatować.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 21 Luty 2012 Autor Share Napisano 21 Luty 2012 Szaszka już gotowa do autolizy owinięta blachą cynkową paski cięte na 1 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 21 Luty 2012 Autor Share Napisano 21 Luty 2012 fot.2 sorki za jakość zdjęć ale rozwaliłem aparat i musiałem robić zdjęcia telefonem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 21 Luty 2012 Autor Share Napisano 21 Luty 2012 A tu już zalane preparatem pojemnik zrobiłem ze starej rynny PCV :)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 21 Luty 2012 Autor Share Napisano 21 Luty 2012 Zdjęcie okuć nie chce żeby błyszczały się jak przysłowiowe psie jajka :) chcę je tylko odświeżyć aby ładnie prezentowały się w całości na ścianie.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Czy to na pewno blacha cynkowa a nie ocynkowana? Strasznie się błyszczy, wyglada na nową a cynkowa to zwykle stara, szara. Na dekarstwie nie znam się, ale obecnie to raczej wyłącznie ocynk się stosuje. Kiedyś usiłowałem kupić blache cynkową i kupiłem..., stary parapet na złomie, dla tego pytm.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 21 Luty 2012 Autor Share Napisano 21 Luty 2012 Cyrograf ja robię pasy nadrynnowe z ocynku i cynku oraz miedziane wiec mam tego pod dostatkiem na zdjęciach jest nowa blacha cynkowa dla tego się błyszczy.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Zazdroszcze dojścia do takowej.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 Jak tam szaszunia :) ? Może fotki jakieś :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 no własnie wrzuć kolego fotki jak wyszło.Poozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 20 Marzec 2012 Autor Share Napisano 20 Marzec 2012 Witam wstawiam obiecane fotki po czyszczeniu trochę to trwało ale nie miałem wcześniej czasu żeby skończyć czyszczenie.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 20 Marzec 2012 Autor Share Napisano 20 Marzec 2012 j.w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.