Skocz do zawartości

Szaszka

arci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zastanawiam się jak ją wyczyścić biorę pod ewentualność 2 opcje elektrolizę aczkolwiek nie jestem do niej w 100% przekonany i czyszczenie szczotką na wiertarce.Co będzie lepsze?Zdrów

Napisano
Elektroliza - dokładna , bezproblemowa . Szczotka - odpuść sobie :). Nie jest w super stanie ale próbuj :) Wstaw zdjęcia po :)
Napisano
Osobiśie jestem jej przeciwnikiem . Drogi kret + drut aluminiowy....sporo czasu trzeba mieć + wydziela się ten paskudny zapach . A w elektro podpinasz przedmioty +roztwór i już działa :) Ale kolega osądzi co zrobi . Na forum już o tym było
Napisano
Barson1 jaki drogi? to nie musi być markowy kret" np. w Tesco za 2 zł można kupić udrażniacz do rur (generalnie wszelkie produkty z wodorotlenkiem sodu). Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?"

a co do drutu aluminiowego, ja np. zbieram wszystkie kawałki które znajdę (w sumie wszystko co już wykopie lub znajdę), uzbierałem dwa pudełka po butach i tak sobie używam;]

autoliza daje takie same efekty co elektroliza. Obie metody są dobre.
Napisano
Czysty Wodorotlenek Sodu-Sodę Kaustyczną (NaOH) można nabyć za grosze w hurtowniach odczynników chemicznych wychodzi 7 czy 8 zł za kilogram.
Napisano
Zdecydowałem się na autolize ponieważ ostatnio spaliłem na elektrolizie nowy prostownik :(kupiłem dzisiaj kreta blachy cynkowej mam dużo (jestem dekarzem)i wieczorkiem zaczynam eksperyment.Zdrów
Napisano
Acha sorka że post pod postem okucia też dać do autolizy czy lepiej inaczej je wyczyścić?Zdrów
Napisano
Okucia szaszki to mosiądz i z polerowaniem to bym się wstrzymał.Daj zdjęcia, powiedz czego oczekujesz - czy jak psu jajca czy coś łagodniejszego i wtedy można debatować.Pzdr
Napisano

Zdjęcie okuć nie chce żeby błyszczały się jak przysłowiowe psie jajka :) chcę je tylko odświeżyć aby ładnie prezentowały się w całości na ścianie.Zdrów

Napisano
Czy to na pewno blacha cynkowa a nie ocynkowana? Strasznie się błyszczy, wyglada na nową a cynkowa to zwykle stara, szara. Na dekarstwie nie znam się, ale obecnie to raczej wyłącznie ocynk się stosuje. Kiedyś usiłowałem kupić blache cynkową i kupiłem..., stary parapet na złomie, dla tego pytm.
Wojtek
Napisano
Cyrograf ja robię pasy nadrynnowe z ocynku i cynku oraz miedziane wiec mam tego pod dostatkiem na zdjęciach jest nowa blacha cynkowa dla tego się błyszczy.Zdrów
  • 4 weeks later...
Napisano

Witam wstawiam obiecane fotki po czyszczeniu trochę to trwało ale nie miałem wcześniej czasu żeby skończyć czyszczenie.Zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie