Pantherg Napisano 12 Luty 2012 Autor Napisano 12 Luty 2012 Jestem ciekaw waszych rad.. Dodam tylko ,że przez kilka lat biegałem z whitem XL Pro , jednak bardzo słabo identyfikował kolory na dużych głębokościach, próbowałem White'sa XLT i Spectra , ale ciężko je opanować w zadowalającym stopniu.. Chodziłem również z Explorerem, ale to tylko przejściowa przygoda. W końcu próbowałem chodzić z Argo był dość uniwersalny, ale zastanawiam się czy nie ma czegoś lepszego - równie uniwersalnego ( chciałby, żeby dobrze łapał stal, jak i kolory na dużych głębokościach i dobrze je identyfikował(kolory).. Wogóle nie interesują mnie monety..Pozdr
Thomson. Napisano 13 Luty 2012 Napisano 13 Luty 2012 sza.man przecież kolega napisał, że kilka lat używał XL Pro, a to jest następca whitsa 5900/6000 di pro sl.
Przemko113 Napisano 13 Luty 2012 Napisano 13 Luty 2012 Znajomy ma Sovereigna GT. Rozsądny sprzęt. Ładnie kosi monety i na militarce też daje radę. Tylko ta cena ;( Obecnie kosztuje tysiąc więcej niż w chwili pojawienia na rynku.
Jarosz Napisano 15 Luty 2012 Napisano 15 Luty 2012 kolego przemko kiedys to kosztowal 2100zł teraz 3700 skad taki wzrost diabli wiedzą:] mi na szczescie udalo sie go kupic tanio.
Key_PL Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 Pewnie przez Tajlandię, większość cen elektroniki obecnie szaleje.
robert_k Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 Jeśli tylko żelazną militarkę to szukać wyłącznie w wykrywkach typu PI, pod względem zasięgu są świetne. Wybór jest bardzo duży wystarczy poszukać tego typu sprzętów. Na żelastwo bardziej skutecznych nie ma. PzdrPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 09:19 16-02-2012
Krychus Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 PI jest raczej wykrywaczem, przy którym człowiek może się zajechać" :) Nie wiadomo (lub niezbyt wiadomo) jaki metal kopiemy, jak jest duży czy jak głęboko zalega. Oczywiście są bardziej doświadczeni i mniej, ale i tak trzeba się w cholerę nakopać - każdy sygnał - każdy gwóźdź, większy element, czasem może się coś dobrego" trafi. Na kolor takie wykrywacze (a szczególnie drobny kolor, przy cewkach 30 cm i większych) są nieskuteczne - ale kolegę nie interesuje, więc ok. Widziałem gdzieś też PI z identyfikacją kolor/żelazo, ale myślę, że niewiele nam to da w przypadku, gdy będzie pełno śmieci i będziemy chcieli odróżnić np. manierkę od powiedzmy dużej ilości folii czy tam innych metali, które nas interesują. Pozdrawiam, K.
kris303 Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 Taktyk byłby dobry na militarke bo ma dyskriminacje wielkosciowa.
karabin Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Jak napisał kiedyś kolega @Klucznik ,jeśli chcesz znaleźć coś konkretnego to tylko wykrywką PI.Z rozróźnianiem na większych głębokościach dużych kolorów jednak będzie problem,zaś jeśli chodzi o zasięg to żaden inny wykrywacz nie dorówna PI.
Taktyk Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Witam,Zależy w jakich warunkach.Dla niektórych zadań lepszy będzie PI dla innych VLF. Gdyby te systemy udało się połączyć... To byłoby naprawdę dobre.Taktyk
aszma Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Pozwolicie że się włączę, wreszcie dojrzałem do kupna pierwszej wykrywki, interesuje mnie wstępnie wszystko, ale chciałbym żeby był kolorek i głęboko. Muszę wam powiedzieć że wybór jest trudny. Kasa na sprzęt do ok. 3000. Ale nie chodzi o pieniądze. Jestem zainteresowany hs3, bo prosty i starzy wyjadacze twierdzą że po poznaniu nie zastąpiony. ćzekam na radę.
karabin Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 @Taktyk,mam na myśli depozyty oraz głęboko zalegające militaria.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.