Skocz do zawartości
  • 0

zapalnik do granatnika

bolekma

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich odkrywców, jest to mój pierwszy wpis, ale sprawa ciężka. Szukam zdjęć lub rysunków zapalnika DM 30,
DM 32 do granatnika 46mm. Domyślam się że był to import może francuski? Jakie było oznaczenie producenta? Gdyby ktoś dysponował zdjęciem późniejszego zapalnika OŚ wz 35 ale takiego aby było widać nie uszkodzoną część górną, lub może rysunek?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aa faktycznie to chyba z ich książki.
Nie widzę tam kreski" oddzielającej głowicę, no i słabo widać ale chyba Fp" pod zapem wybite, a to oznaczenie zapalającego. Lotki z dodatkowymi blaszkami do tej pory spotkałem tylko w zapalających skorupach wz.30.
Napisano
Witam wszystkich odkrywców, jest to mój pierwszy wpis, ale sprawa ciężka. Szukam zdjęć lub rysunków zapalnika DM 30,
DM 32 do granatnika 46mm. Domyślam się że był to import może francuski? Jakie było oznaczenie producenta? Gdyby ktoś dysponował zdjęciem późniejszego zapalnika OŚ wz 35 ale takiego aby było widać nie uszkodzoną część górną, lub może rysunek?
Napisano
Dzięki za już.
Nie rozumiem jednak czy oznaczenie D.M. wz.30 lub 31 oznacza typ granatu czy zapalnika? Co oznacza skrót D.M.? Pomożecie jeszcze w tym OŚ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie