FoKa Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 W dzisiejszym echo dnia" (kielecka gazeta codzienna) jest artykuł na temat poniemieckiego bunkra znalezionego koło Stopnicy, który ma być przeniesiony do muzeum w Skarżysku, wie ktoś jaki to obiekt znaleziono ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoKa Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 Dodaje lepszą fotke (jakość i tak słaba bo to zdjęcie gazety robione telefonem).Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 jaki w sensie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 konkretnie taki:http://odkrywca.pl/schron-bunkier-metalowy-,687038.htmlw okolicy Chmielnika i Stopnicy dosć popularny. Koło Chmielnika widzialem garaż zadaszony rozebranym bunkrem. Miał oryginalną tabliczkę producenta, pewnie stoi do dzisiaj, byl z blachy ocynkowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos73 Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 tylko nie wiem dlaczego profile stalowej i ocynkowanej blachy falistej typu H" (jak Heinrich) nazywa się tutaj unkrem". Tylko w swoim mieście mogę odszukać co najmniej kilkanaście takich unkrów" adaptowanych na cele współczesne (garaże, składziki, elementy ogrodzenia). Jestem ciekaw także jak muzealnicy te profile wyeksponują i opiszą aby każdy zwiedzający mógł wiedzieć co to jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 25 Grudzień 2012 Share Napisano 25 Grudzień 2012 odkopuje temat.Wiadomo cos czy go wycagnieto?Ma ktos kontakt z MOB?Bo mi nic nie odpisuja ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 Nie wiem jak MOB ale takie cudeńko wystawialiśmy z okazji Święta WP na Dąbrowieckiej Górze-miały związek z obroną Przedmościa Warszawa w sierpniu 1920roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 Z innego ujęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.