Nadwojciech Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Kolejne ciekawe fotki panowie. Fajnie że wątek nie stygnie".A to kolejna niespodzianka z mojego Stalińca. Leżała praktycznie na powierzchni, a wykrywacz zadudnił, aż podskoczyłem. Oczywiście obudowa zwolnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Tak dla przypomnienia - to, to w czerwonym .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 A tu już musiałem wezwać posiłki. Oczywiście wyrwane nieludzką siłą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Druga strona. No i teraz czyszczenie. Trza to rozkręcić i do wanienki z elektrolitem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 Pomału,pomału i mam nadzieje że temat się skończy jak projekt RSO.Wrzuć kiedyś gdybyś mógł jakąś zbiorczą fotkę tego co już wyszło.A tak jeszcze z ciekawości,na jak dużym terenie był-jest ten wrak porozrzucany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Nadwojciech myślałem już o zbiorowej fotce jako niestety podsumowującej całość. Wiele wskazuje na to, że teren został już oczyszczony. W końcu dreptam tam już od listopada.Co prawda to obszar zaledwie max 200x100m, ale podszyt nieciekawy, pełno jeżyn (kto szukał w jeżynach wie co to znaczy), małych drzewek, krzaków. Wiesz, wszędzie chciałem zajrzeć i chyba już zajrzałem.Środkiem tego lasku biegnie droga, którą jechał ciągnik zanim dostał strzał bądź mina - nie wiem. Może Katiusza , bo pełno ich dookoła (oczywiście dysz), ale to by wskazywało, że ciągnik był u Niemców, co zresztą wcale nie dziwi po naszych fotkach. Tylko, że tam Rosja i 41,2,3 rok, a tu marzec 45 i Zachodnia Polska. W każdym razie wszystko pofrunęło w lewo i prawo. Te trzy gąski leżały 50m od drogi, to można sobie wyobrazić siłę wybuchu. No i oczywiście mnóstwo złomków po rozbitej skrzyni biegów i obudowie mostu.Może coś by było w pobliskiej wiosce? Jeszcze się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 super, super, super :)gratuluję i obyś wytargał jak najwięcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 Dzięki za info i życzę trafienia następnego. :)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Na razie dzięki Panowie.S_boj szukaj Famo Boxera :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Marzec 2012 Share Napisano 17 Marzec 2012 Czekam, aż będzie mnie stać na sprowadzenie jakiegoś z zagranicy :). Najpierw jednak będzie H-D Sportster :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 DOMILUD - gratuluje zapału i determinacji.Pobliskie wioski powinieneś koniecznie sprawdzić, zaczynając od starych kuźni.Dokumentacje już zbierasz? ;] Tak z ciekawości jaka część Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syndia Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syndia Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syndia Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 W oczekiwaniu na finał akcji Staliniec S-65" pozwolicie Panowie że wrzucę parę zdjęć z trwającej nieustannie renowacji dotychczas przytarganych elementów.Na zdjęciu obok most po demontażu tarcz sprzęgłowych. Widać skalę uszkodzeń. Jednym słowem całość to destrukt, epokowy ale jednak destrukt. Prawe sprzęgło rozerwane. Tarcze sprzęgłowe z tej strony rozciągnięte, tzn. nie stanowią okręgów tylko elipsy, nie do odtworzenia. Zewnętrzne pierścienie łożysk (po obu stronach wieńca) popękane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Zdjęcie tych tarcz trwało parę godzin. Próbowałem rozdzielić most na dwie części, ale się nie dało pomimo rozkręcenia śrub. Całość została oczyszczona z rdzy i pomalowana czarnym podkładem. Tarcze poprostowane (z grubsza) i również pomalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Młodzież została zatrudniona w robocie. Wybrałem taki sobie kolor przyjazny dla środowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Całość wygląda tak, gotowa do drogi do muzeum, o ile będzie życzenie. Tarcze jak widać spiąłem klamerkami, coby nie spadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Te sprzęgła to ciekawa sprawa. Okładziny co drugiej tarczy z ząbkami wewnątrz to drewno !!! Dlatego tak łatwo się paliły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Tu też widać skalę uszkodzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Tutaj obudowa zwolnicy po renowacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 No i przyszła kolej na gąski. Taśma po rozebraniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 A tu ogniwa i łańcuch po wyczyszczeniu przed malowaniem podkładem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.