Skocz do zawartości

Nowa marka wykrywaczy... Vista

Damian84

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
właściwie to miałem jedno pytanie, ale już sobie poradziłem. Chodziło o straszne wzbudzanie się na mokrej trawie i rżysku. Nie pomagały żadne ustawienia, dostrajanie itd.

Problem się rozwiązał, jak zauwazyłem, że nie mam założonej osłony na cewkę... Teraz nawet nie piśnie. a jak twój?
Napisano
Na cewce eliptycznej 11''DD przy zmniejszeniu czułości poza czerwony pasek jest OK . Stroimy na czystszym kawałku gruntu bez śmieci podnosząc i upuszczając sondę na dwu tonach żeby sygnał był jednolity przy opuszczaniu i podnoszeniu. Przy 25khz jest spokój przy liniach energetycznych, można wyłuskać sporo ciekawostek w tych miejscach gdzie konkurencja sobie odpuściła....
Napisano
dzięki. Jeszcze jedno, jak radzisz sobie z folią? chyba że Gold ma dyskryminację, którą można odrzucić folię?. Próbowałem już wszystkiego, a jego czułość nie przepuści nawet skrawka wielkości 3mm...
Napisano
Jeśli wykrywacz po najlepszym możliwym dostrojeniu do gruntu, podczas podnoszenia i opuszczania (wszystko jedno jak szybko) sondy, DOKŁADNIE w miejscu dostrojenia, daje głos, to znaczy że jest ...jowy, mówiąc dosadnie i wprost. Albo ma czułość przekręconą powyżej realnych swoich możliwości detekcyjnych.
Dokładniej - wszystkie wykrywacze na to reagują, ale w BARDZO różnym stopniu. Dobre, minimalnie, kiepskie silnie. Ideałem jest zupełny brak sygnału w takim przypadku.
To jest najlepszy i jedyny znany mi, praktycznie dający się zastosować, wyznacznik jakości układu elektronicznego wykrywacza.

Sygnał w takim przypadku świadczy o złym radzeniu sobie z dynamiką (zmianą siły sygnału) gruntu. Ma to potężny wpływ na dynamiczną wykrywalność słabych celów. A te wykrywacze nie mają innej możliwości niż wykrywanie dynamiczne. Więc...
Napisano
Brzęczyszczykiewicz, ale ja pisałem o folii i problemie jej identyfikacji/dyskryminacji.
Dostrajać już się nauczyłem, generalnie to chodzi o to, by dostrajać bardzo delikatnie - najwyżej milimetr w jedną lub drugą. Po dobrym ustawieniu nie daje żadnych sygnałów przy unoszeniu i opuszczaniu - nic a nic. Czyli idąc tym tropem, Vista Smart ma bardzo dobry uład elektroniczny tak?
Napisano
Jeśli jest jak piszesz, to albo w układzie jest strefa nieczułości, albo Bułgarzy mają gdzieś pod ziemią tajną fabrykę półprzewodników w których produkują układy scalone wyprzedzające technologią najlepsze znane firmy o 50 lat :)
A tak na poważnie, idź na reaktywny grunt, najlepiej mokry, ustaw czułość nie na fanty z 5cm tylko normalną (jak najbardziej sensownie wysoką), i wtedy sprawdź. Ruchy 30cm góra-dół, do zetknięcia z ziemią na płasko. Osłonka może być, bo nic tu nie zmienia. Albo jakaś cienka przekładka izolacyjna zapewniająca brak kontaktu z wodą.
Jak będziesz machał za wysoko albo grunt będzie dawał naturalnie słaby sygnał (na jedno wychodzi), to efektu nie usłyszysz.
Tesoro w każdym razie, ustawione na superstrojenie", reaguje na rękę. Po dostrojeniu do niej jako gruntu, oczywiście.
Oszukać to zjawisko można w sprzęcie cyfrowym, ale w szybkim analogowcu nie ma szans. A to jest podobno szybki sprzęt.
Napisano
w Viście GoLd masz pełną dyskryminacje nie tak jak Xp GMP same zelazo.
Porównując go do niego to jest bardziej głębszy od gmp na drobne rzeczy .Bije go pod każdym względem . Tu Bułgarzy dopracowali swojego klona . Nie ma co porównywać do Tesoro . Cena 1000 pln mniej od GMP .
Vista smart ma podobną dyskryminacje jak w GMP jest dodana funkcja Boost .
Różnice w zasięgu na cienkim złotym łańcuszku , waga 0,75 grama jest duża , na większych monetach o są podobne wyniki na plus dla GOlda .
Napisano
dziwna zaskakująca opinia , nie mam tej visty gold więc trudno mi oceniać jednak opierając się na tym co jest na forach anglojęzycznych porównanie visty i gmp jest na korzyść GMP . Entuzjastyczne opinie na temat visty gold pochodzą głownie od osób związanych z dealerami tego wykrywacza , napisz jak długo używałeś GMP i z jakimi cewkami i jak długo używałeś Visty
Napisano
fora anglojęzyczne na korzyść GMP jednak Amerykanie piszą coś innego i sa z niego zadowoleni wręcz cieszą sie jak małe dzieci .

http://www.dankowskidetectors.com/discussions/read.php?2,42118,page=1

Mam Golda jak tylko ukazała sie na naszym rynku i jestem zadowolony
Napisano
nie znam GMP, jak nie znam to nie porównuję. Jednak coś w tym chyba musi być, Bułgarzy wymyślili całkiem sensowny detektor, za stosunkowo niewielkie pieniądze. Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ale... wg mnie to straszny brzydal z niego. Ale nie wygląd jest najważniejszy, generalnie raczej inne rzeczy stoją na pierwszym planie, tak?

Ja swojego przywiozłem z GB, tam jest bardzo popularny. Przez pewien czas byłem na wyspach, poznałem tam kilka grup poszukiwaczy, w tym sporą grupę polaków, którzy zmieniali swoje detektory właśnie na Vistę. Większość używała właśnie Smarta, ale były też 1000 coś tam i jeszcze jakieś inne.
W Polsce Vista jeszcze zatriumfuje, tak mi się wydaje, tylko ludzie po prostu boją się wydać swoje pieniądze na coś czego prawie nikt nie zna i wolą kupić detektor znany, używany i polecany przez wielu użytkowników - ale wcale się nie dziwię.
Ja jako zwykły użytkownik bardzo sobie go chwalę, tak jak napisałem kilka postów wyżej, można go śmiało postawić przy topowych markach i (wolę nie wywoływać burzy) ale w pewnych aspektach może je przewyższać...

Ps. tak z czystej ciekawości, czy jest w Polsce dystrybutor? Tylko proszę nie pisać na forum, bo to nie na miejscu. Najlepiej na PV poproszę.
Napisano
Ps. tak z czystej ciekawości, czy jest w Polsce dystrybutor? Tylko proszę nie pisać na forum, bo to nie na miejscu "

Nazwy nie podam żeby nie być posądzony o kryptoreklamę Jest nim teraz znany Dystrybutor Innych detektorów z Pruszkowa
Napisano
dzięki emisoo, na PV dostałem 4 reklamowe wiadomości o różnych dystrybutorach w Polsce, domniemam że każdy z nich jest zarejestrowany na naszym forum, jeden z nich jest bardzo znanym użytkownikiem, ale wiem to tylko dla siebie.
Napisano
Sam jestem zainteresowany jak wypada Vista na kolorową drobnicę i chętnie bym kupił lub przetestował ale nie mam informacji o dystrybutorach w Polsce. a Koledzy którzy posiadają już w Polsce Vista bardzo nie chętnie udzielają swych rad a wręcz są nie pomocni.
  • 3 months later...
Napisano
Dzięki koledze Pawcion123 miałem przyjemność widzieć jego Goldmaxx Power na polu, obserwowałem jego pracę, sam miałem Sov GT ze sobą. Doszedłem do wniosku że Vista to kopia GMP..., tak samo szybkie, te same reakcje na kamienie, tak samo zachowują się jak jest sporo żelaznych śmieci. Dzwięki różne, ale poza wysokością też wydaje mi się że identyczne. Dyskryminacja działa dokładnie wręcz tak samo. Vista jest zdecydowanie lżejsza od GMP ale ma też swoje wady, jest delikatniejsza mechanicznie i bardziej wzbudza się na trawce ale tragedii nie ma. Niestety nie mogliśmy porównać ich łeb w łeb ale czuję że za dwa razy mniejsze pieniądze można ten sam sprzęt...
A i jeszcze jedno - na drobnicę Vista i GMP to sprzęty lepsze niż cokolwiek, co można kupić - takie moje skromne zdanie. (wyłączam z tego DEUSA, bo nie znam, nie miałem i nie wrzucam do tego wora z innymi).
  • 4 weeks later...
Napisano
dzięki za odpowiedz
mam już kompletny mentlik w głowie
vista Smart, Gold, golden mask4, xp gmp
może ktoś coś doda jeszcze o smart/gold
to prawda że w mocno zmineralizowanym terenie mocno świruje? (gold)
czy na nowych cewkach nie ma problemu z mokrą trawą?
gmp najdroższy, dodać do tego większą cewkę którą każdy poleca to ocieram się o f75 ltd
  • 3 months later...
Napisano
Vista Gold 25khz jest bardzo szybka a dyskryminacja wycinanie metalu przy zachowaniu sygnału na złotą małą monetkę prawdopodobnie najlepsza ,i dwa tony cena odpowiednia w tej klasie praktycznie bezkonkurencyjny

pozdrawiam
Napisano
Witam

wczoraj byłem na miejscu gdzie kilka lat temu była grupa poszukiwawcza kilkanaście osób z wykrywaczami ,badanie miejsca około 2 godziny nie mogłem wytrzymać ze śmiechu ile oni fantów zostawili stare monety itp kolorowe złomki. vista to dosłownie kiler na kolor

pozdro

Jacek Kupijaj
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie