wyspiarz44 Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Ja nie musiałem robić dodatkowych półeczek , żona z < ogromną radością > odstąpiła mi część swoich witryn , jak oświadczyłem jej że chce powiesić w pokoju gablotki ..... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Ja sam robie gablotki na swoje fanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 i druga gablotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca72 Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2012 Witajcie odświeże temat może ktoś wpadł na jakiś nowy pomysł prezentacji swoich skarbów.Ja postanowiłem tak zaprezentować swoje bagneciki i część banknotów.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Dorwałem aluminiowe gabloty z drzwiczkami 50x80 cm , chciałbym mocować szpilkami np odznaki , klamerki , proszę o podpowiedź czym wyłożyć gablotę żeby się dobrze trzymało wszystko , jeśli korek to jaką grubość wziąć , albo jakieś inne patenty ? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Można tak: dyktę meblową naciągnąć płótnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 i szpilki wbijać pod płótno ew. wkręty wwiercać w płytę. Może belba i czestar też mają podobne rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Klamry są cięższe, więc proponuję jakieś podparcie, np. małe listewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Szpilka trzyma równowagę, żeby klamra się nie wykopyrtnęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 A to z innej beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Nie wiedziałem jak to rozgryść, ale w końcu wymyśliłem coś takiego. Prymitywne, bo prymitywne, ale swoją rolę spełnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Ja też stosuję płytę meblarską, tylko taką miękką i grubą ok. 12mm. Obciągnięta płótnem i do tego oszklona ramka. Szpilki wchodzą super i utrzymują nawet cięższe fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Wielkim fanem motoryzacji nie jestem, ale Wrzesień", to Wrzesień". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 łyżki i widelce zawsze pod ręką" do obiadu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 cuma, a jak mniej więcej taka płyta wygląda, bo ja spotykałem się tylko z twardymi płytami i o wbijaniu szpilek nie było mowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 a Wielki Wódz stoi na cokole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 7 Lipiec 2012 Share Napisano 7 Lipiec 2012 to jest taka specjalna płyta, stosowana w meblarstwie do tablic np. ogłoszeniowych. Jest porowata i szpilki wchodzą lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 7 Lipiec 2012 Share Napisano 7 Lipiec 2012 na większe plakiety robię coś w rodzaju ryngrafu. Kształt nasuwa się sam. To jest z sosnowego drewna, pociągnięte woskiem. Taki specjał do mebli postarzanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 7 Lipiec 2012 Share Napisano 7 Lipiec 2012 dzwonki, te ciekawsze", w każdej chwili gotowe do wszczęcia alarmu! Wszystko zależy od naszej wyobrażni. Troszeczkę chęci i można z pokoju muzeum zrobić! Wszystko to jednak rzecz gustu. Jedni pukają się w głowę, inni pieją z zachwytu. Na pewno to znacie. Więc Koledzy do dzieła! Życzę szalonych pomysłów! Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Lipiec 2012 Share Napisano 7 Lipiec 2012 Mnie się bardzo podoba, orginalny pomysł prezentacji dzwonków - przednia ekspozycja. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 Kilka ciekawych pomysłów zagospodarowania ''koniny'' przez poszukiwaczy zza wschodniej granicy.Mnie najbardziej podoba się koń ciągnący powóz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor2 Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 Oto moje maleństwo ale od czegoś trzeba zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor2 Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.