Kemet Napisano 2 Luty 2012 Autor Napisano 2 Luty 2012 Witam, znalazłem ostatnio łuskę o takich biciach jak na fotce. Do jakiej broni produkowano pociski o takich oznaczeniach? pozdrawiam
karabin Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Inaczej nie będzie:) Następnym razem dawaj wymiary łuski.
Kemet Napisano 2 Luty 2012 Autor Napisano 2 Luty 2012 Witam, znalazłem ostatnio łuskę o takich biciach jak na fotce. Do jakiej broni produkowano pociski o takich oznaczeniach? pozdrawiam
bjar_1 Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Polski 7,92 mm x 57 Mauser - poszukaj sobie więcej informacji.
karabin Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Wydaje mi się kolego Kemet że w tych biciach coś ,,przeonacyłeś,,.Te bicia zapewne wyglądają tak: Pk 31 DZ 67 a łuska to zapewne 7,92x57 systemu Mausera.Pewnie źle dobite to DZ i wygląda na OZ,lub nie dopatrzyłeś.
Pytanie
Kemet
Witam, znalazłem ostatnio łuskę o takich biciach jak na fotce. Do jakiej broni produkowano pociski o takich oznaczeniach? pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.