Tomb750 Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Napisano 29 Styczeń 2012 Stare czy nowe? Dzięki za wszelkie info. Strzemię wypiaskowane i polakierowane bo to była jedna wielka rdza.
mesert Napisano 1 Luty 2012 Napisano 1 Luty 2012 Sądzę że jest to strzemię pruskie z 1 wojny.Spotkałem się z takim w kontekście artylerii pruskiej
Tomb750 Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Napisano 29 Styczeń 2012 Stare czy nowe? Dzięki za wszelkie info. Strzemię wypiaskowane i polakierowane bo to była jedna wielka rdza.
Catadero Napisano 1 Luty 2012 Napisano 1 Luty 2012 Mam podobne stylem, znalezione na polu. Wymiary sugerują, że damskie.C.
velmont66 Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 hmy to zależy od kiedy jest dla ciebie ono nowe a od kiedy stare :}
kowalinho Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 Powiem Ci tak - nie jest to strzemię przedwojennego WP, ani żadnej z armii państw zaborczych.Przez dosyć nietypową konstrukcję (pełna stopka strzemienia), stawiam na produkcję cywilną. Może być równie dobrze przedwojenne, czemu nie. Ale żadnej ze znanych mi armii.
Pytanie
Tomb750
Stare czy nowe? Dzięki za wszelkie info. Strzemię wypiaskowane i polakierowane bo to była jedna wielka rdza.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.