Skocz do zawartości

Róża"

bogdan76

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Każdy niech robi jak uważa.
Ja zdaję sobie sprawę, że aby powstały kolejne dobre produkcje,to musi być sygnał dla reżysera, producenta, dystrybutora itp. że jest zainteresowanie takim tematem
( nie na torrentach).
Jeżeli ściągnę film z neta, to oddalam realizację takiego projektu i co najwyżej mogę mieć pewność, że powstanie kolejny Kac Wawa", bo na takie filmy ludzie i tak pójdą.
Dlatego Róża" jest u mnie na półce, a teraz czekam na Pokłosie" pomimo że oba filmy widziałem w kinie.
Pozdrawiam
Infaco
Napisano
Infaco,pomimo iz wiele ogladam na necie to wartosciowe rzeczy mam tez i na oryginalnych nosnikach, po prostu opuzniona dytrybucja.
  • 2 weeks later...
Napisano
Ten film ratuje twarz polskiego kina historycznego..." zgadzam sie calkowicie moj dawno nie widziany kumplu .
O. - probowalem dzis do Ciebie przekrecic
Wracajac do filmu , to pokazuje to , co w duzo lagodniejszej wersji slyszalem od starszych czlonkow rodziny ( choc miasta , z ktorego pochodze nie traktowano tak z niemiecka " jak Mazury , Dolny Slask itp. ) .
Opowiadano mi , ze podczas wojny byly pewne niedogodnsci , lecz dramat , problemy , wszelkie dziadostwo i przesladowania zaczely sie po .
Przepraszam ,wiem ze to bardzo subiektywna ocena i na pewno bardzo razaca osoby / rodziny ,ktore stracily bliskich w warunkach okupacyjnych - lecz jest to tylko relacja / ocean moich krewnych (tez nie wszystkich ).
pozdrawiam serdecznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie