Akolita Napisano 28 Styczeń 2012 Share Napisano 28 Styczeń 2012 Jeśli koledze będzie pasowało to mam takie tytuły książek:1. Auschwitz: medycyna III Rzeszy i jej ofiary, Klee E.,2. Medycyna hitlerowska w służbie III Rzeszy, Mikulski J., 3. Zbrodnicze eksperymenty medyczne w obozach koncentracyjnych Trzeciej Rzeszy, Sterkowicz S.,4. Okupacja i medycyna, red. J. Bogusz, artykuł Doświadczenia farmakologiczne na więźniach", ta ostatnia książka została wydana w kilku tomach,Można by wymienić jeszcze książki wydane o obozach: Stutthof, Auschwitz, Oranienburg-Sachsenhausen, w każdej z nich znajdzie się rozdział o eksperymentach na więźniach obozu.Mam nadzieję, że się coś przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Witam,Oto kilka książek na temat ,którym jest kolega zainteresowany. Książki są jeszcze dostępne w księgarniach.1. Goodrick-Clarke N.- Okultystyczne źródła nazizmu... Bellona 2001 cena ok.46 PLN2. Roland Paul- Naziści i okultyzm. Ciemne moce III Rzeszy Wyd.Buchmann 2011 cena ok.19 PLN3. Valode Philippe- Hitler i tajne stowarzyszenia Prószyński i S-ka 2010 cena ok.26 PLNNiestety, jeśli chodzi o filmy dokumentalne to nie mogę koledze pomóc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Jest też ciekawy artykuł na ten temat w kwartalniku ''Inne oblicza historii'' w nr3 z roku 2008.Znajdziesz go na str. www.ioh.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 2 Luty 2012 Autor Share Napisano 2 Luty 2012 Akolita,bardziej chodziło mi o eksperymenty z wunderwaffe" itp,ale i tak dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 http://www.odk.pl/nazisci-i-okultyzm-,14860.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 Oj, chodziło o filmy, ale książkę też warto przeczytać, tym bardziej, że w stu procentach w tej tematyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 ktos451-książki też mogą być,nie mówię nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.