Skocz do zawartości
  • 0

wehrpass

dziadu94

Pytanie

Napisano
Witam, posiadam niemiecka ksiazeczke wojskowa wehrpass. Ksiazka z czasow trzeciej rzeszy, w ladnym stanie, malo zniszczona, datowana na 36 rok. Chcialem ostatnio sprawdzic stopien wlasciciela, ale niestety nie mam zielonego pojecia na ktorej stronie moglbym szukac.
Prosze o pomoc, wystarczy tylko strona i moze tytul rubryki.
dzieki z gory

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i jeszcze jedno pytanko. Teraz jak sie przyjrze stopniom w heer i tym ktore mial wlasciciel to nie widze stabsgefreitera. czy mozna tak od razu awansowac z obergefreitera na unteroffizera?
Napisano
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wykaz_stopni_w_niemieckich_si%C5%82ach_zbrojnych_%28Wehrmacht%29
no ok, rozumiem, ale tu, choc wiem ze nie zawsze nalezy sie wzorowac wikip. to stopien stabsgefreitera zniesiono w 42 a on w 40 awansowal. Czyli albo brakuje stopnia, albo wikip. cos pochrzanila lub oczyms nie wiem...:) ale i tak wielkie dzieki za pomoc, pozdr.
Napisano
Witam, posiadam niemiecka ksiazeczke wojskowa wehrpass. Ksiazka z czasow trzeciej rzeszy, w ladnym stanie, malo zniszczona, datowana na 36 rok. Chcialem ostatnio sprawdzic stopien wlasciciela, ale niestety nie mam zielonego pojecia na ktorej stronie moglbym szukac.
Prosze o pomoc, wystarczy tylko strona i moze tytul rubryki.
dzieki z gory

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie