Skocz do zawartości
  • 0

książka

dziadu94

Pytanie

Napisano

Witam, prosze o identyfikacje tej oto ksiazki.
Znalazlem ja szperajac na strychu. Jest ona wymiarow 15,5x10,5. Sa w niej jakies nuty i teksty oraz obrazek ostatnia wieczerza wiec podejrzewam, ze to ksiazeczka do nabozenstwa, ale o dokladniejsze informacje prosze specjalistow.
Ksiazka ma pozlacane brzegi stronic, skorzana oprawe i na 3 stronie ma date 1928.
dzieki z gory i pozdr.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hmmm, no dobrze, rzecz potoczna, ale wiele jest rzeczy potocznych, ogolnie dostepnych a jednak wartych wiec chcialem sie tylko dowiedziec czy jest to fajna rzecz ktora warto miec czy adziew", nic nie warty.
pozdr
Napisano

Witam, prosze o identyfikacje tej oto ksiazki.
Znalazlem ja szperajac na strychu. Jest ona wymiarow 15,5x10,5. Sa w niej jakies nuty i teksty oraz obrazek ostatnia wieczerza wiec podejrzewam, ze to ksiazeczka do nabozenstwa, ale o dokladniejsze informacje prosze specjalistow.
Ksiazka ma pozlacane brzegi stronic, skorzana oprawe i na 3 stronie ma date 1928.
dzieki z gory i pozdr.

Napisano
dzieki, aloe juz probowalem, wychodza straszne fanaberie. owszem niektore teksty sa tekstami piesni, ale nic nadal mi to nie mowi o dokladniejszym pochodzeniu. Za co byly dawane. Czy nalezala do zwyklego wiernego czy moze z jakiegos kosciola, lub czy nie nalezala do ksiezy.
dodaje drugie zdjecie
Napisano
Podręcznik" do konfirmacji na 1928 rok.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Konfirmacja_%28akt_religijny%29

http://www.google.pl/search?q=konfirmacja&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a#pq=konfirmacja&hl=pl&cp=17&gs_id=3g&xhr=t&q=befiehl+dem+herrn+deine+wege&pf=p&sclient=psy-ab&client=firefox-a&hs=gK1&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&source=hp&pbx=1&oq=befehl+dem+herrn+&aq=0sL&aqi=g-sL1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9ea4d3e4de5f744b&biw=800&bih=487

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:31 23-01-2012

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie