sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Jakieś namiary na fotkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 http://mapy.cz/#x=15.599463&y=50.680647&z=13&l=2&c=h-f&umc=9jSoIx1RiA¨=50%C2%B041%274.288%22N%2C%2015%C2%B035%2738.063%22E&d=foto_60293_1&t=s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Położenie i zabudowa ganku też się nie zgadza wg mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 No to musicie dalej szukać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Powiększenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Komina też nie ma - ale to nie przesądza. Szkoda, że z 2 strony bo po krajobrazie było by na 100 pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Na fotografii 2 to widzę tyle:Gasthaus Höchenschmiede" (Zajazd Wysoka kuźnia"?)ßasih alosia adoef" (?)Skan w lepszej rozdzielczości może pomóc...Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Zerknij na 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Ze skanem chodzi mi głównie o budynek - to czarne coś" plakatopodobne... W każdym razie nie mogę rozszyfrować tego dolnego napisu? W jakim to języku? Wujek Google o frazach Gasthaus, Hochenschmeide i kilkunastu innych kombinacji nie mówi nic. Spróbuję inaczej...Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 niestety to nie ten dom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 to już znane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 a tu nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Szkoda, mimo wszystko dzięki. Bardzo możliwe, że ten napis na dole to:Basih Alosia Adolf !" Ale dalej nie wiadomo, o co biega. A tak przy okazji - ktoś próbował znaleźć jakieś mapy z tamtych okolic i jakoś dojść, po charakterystycznych zygzakach (droga na górę), jak mówił woytas? Próbowałem na http://posselt-landkarten.de/ ale raczej nici z tego... Pozdrawiam, K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Grzebię gdzie się da i nic. Szukam messa 5360 - na mapsterze nie ma :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Kurde na poprzednim zdjęciu wydaje się jakby budynek miał dwie nadbudówki ale na tym już nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 http://www.rajce.idnes.cz/Czeski fotosik - tam też szukałem pod strażne - ale znalezione 320 albumów. Do 20 chyba szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 sonic to jest ten sam budynek tylko zdjęcie jest tak zrobione że ta chatka drewniana obok domu jest na tej wysokości co lukarenka w domu i się wydaje jakby były 2.Raczej to nie jest ten dom bo przeważnie chatki były symetryczne i liczba okien z jednej i drugiej strony byłaby taka sama a na ta chatka na woytasa zdjęciu ma mniej okien.Zresztą już sam nie wiem.Jakbyś planował jakieś wykopki woytas w tej miejscowości to możesz dać znać.Mam tam 2 godzinki drogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Wiem że to jest ten sam budynek tylko chodziło mi o to, że tamtej fotce wydawało się że ma on dwie nadbudówki, a na drugiej widać wyraźnie że m jedną... W dodatku na zdjęciu woytasa nadbudówka czy jak to tam się nazywa jest tej samej wysokości co dach a na zdjęciach pensjonatu sevcik są różnej wysokości...Co do ilości okien zawsze można to zmienić... :)Mimo wszystko to nie ten budynek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Dorwałem stare mapy Karkonoszy i szukam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 jak online to mogę pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 http://www.mapywig.org/m/General_and_tourist_maps/Meinhold%27s_Wanderkarte_vom_Riesengebirge.jpgI generalnie na dole są mapy Karkonoszyhttp://polski.mapywig.org/German_maps.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Jest Adolf gasthof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 wklej większy kawałek mapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Zdjęcia mapy starej i nowej nałożone na siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.