Skocz do zawartości

Czeskie forum o górach

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ze skanem chodzi mi głównie o budynek - to czarne coś" plakatopodobne...

W każdym razie nie mogę rozszyfrować tego dolnego napisu? W jakim to języku?

Wujek Google o frazach Gasthaus, Hochenschmeide i kilkunastu innych kombinacji nie mówi nic. Spróbuję inaczej...

Pozdrawiam, K.

Szkoda, mimo wszystko dzięki.

Bardzo możliwe, że ten napis na dole to:

Basih Alosia Adolf !"

Ale dalej nie wiadomo, o co biega. A tak przy okazji - ktoś próbował znaleźć jakieś mapy z tamtych okolic i jakoś dojść, po charakterystycznych zygzakach (droga na górę), jak mówił woytas? Próbowałem na http://posselt-landkarten.de/ ale raczej nici z tego...

Pozdrawiam, K

sonic to jest ten sam budynek tylko zdjęcie jest tak zrobione że ta chatka drewniana obok domu jest na tej wysokości co lukarenka w domu i się wydaje jakby były 2.
Raczej to nie jest ten dom bo przeważnie chatki były symetryczne i liczba okien z jednej i drugiej strony byłaby taka sama a na ta chatka na woytasa zdjęciu ma mniej okien.
Zresztą już sam nie wiem.
Jakbyś planował jakieś wykopki woytas w tej miejscowości to możesz dać znać.
Mam tam 2 godzinki drogi :)

Wiem że to jest ten sam budynek tylko chodziło mi o to, że tamtej fotce wydawało się że ma on dwie nadbudówki, a na drugiej widać wyraźnie że m jedną...
W dodatku na zdjęciu woytasa nadbudówka czy jak to tam się nazywa jest tej samej wysokości co dach a na zdjęciach pensjonatu sevcik są różnej wysokości...
Co do ilości okien zawsze można to zmienić... :)
Mimo wszystko to nie ten budynek :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie