Skocz do zawartości

Czołg na bagnach

adrian231988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam od dawna z kolega interesujemy sie militarią poszukiwania itd... sami mamy wlasna kolekcja ale nie do tego temat ....

W Bochni na bagnach prawdopodobnie lezy czolg Vickers z II wojny swiatowej owszem byly tam poszukiwania ale nie znalezli chyba nie mieli checi aby dalej szukac jesli kogos interesuje takie poszukiwanie to zapraszam i abysmy sie spotkali w kwietniu w Bochni zaprowadze was tam
Napisano
Co wieś gdzie w pobliżu jest stawek albo jakieś bagna to czołg zatopiony :) Takich historii jest masa...a kolego odmienia się raczej militariami jak już coś..a co do poszukiwań jak macie chęci i możliwości to powodzenia :D !
Napisano
Dokładnie, po tytule wątku zawsze jest szeroko, a potem już gorzej jak się czyta to w treści nagle pojawiają się wyrazy jak: gdzieś koło wsi, chyba, prawdopodobnie, ludzie opowiadali itd. Tak naprawdę nikt jeszcze z piszących nie znalazł czołgu itd, a wątek po kliku wpisach umiera...
Nie lepiej najpierw się dokopać porobić zdjęcia i potem pisać na forum mam czołg itd? Ostatnio sporo było takich wątków no ale cóż chyba zima temu sprzyja...
Co wieś to taka historia się pojawia, a co bagna to czołg.

powodzenia i czekamy na fotki bo cóż więcej pisać

pozdro!
Napisano
Pan Adam Sikorski z yło nie minęło" szukał go pod Bochnią ale niestety tylko szczątki jakiegoś działka wyciągnęli. Mieszkam niedaleko Bochni więc jakbyście planowali jakiś wypad to dajcie znać pzdr
Napisano
forum motocyklowe. co roku odbywa się tam rajd BERLIN-WROCŁAW który w większej części odbywa się na wspomnianych poligonach. na KARLIKACH to nawet nasz Adaś Małysz na dachu zaparkował auto . ponoć mu T-55 jak by się wydawało zajechał drogę;).
Napisano
Ale miło zauważyć,że poziom dyskusji na portalu poprawił się znacznie:)Dawniej temat czołg" obowiązkowo zaczynał się od robienia sobie jaj z elementami pyskówki do awantury i obrażania na koniec.A tu już trzeci dzień temat wisi i taka kuruazja:)Normalnie w szoku jestem !
Napisano
Koledzy ja w ten sposób ,tzn z ludzkich podań doprowadziłem do wydobycia Zdkfz 1 tonowego ,co prawda wydobyliśmy szczątki , ale to też sposób na wykopki.
Napisano
Witam z tego co zauważyłem to co jakiś czas jest temat że gdzieś tam ktoś mówił ze jest zakopany zatopiony czołg? Otóż ja tez znam tako historie ale nie wiem na ile jest ona prawdziwa a mianowicie jak zacząłem się spotykać z dziewczyno (obecnie żona )rozmawialiśmy na różne tematy i mówiła mi ze jak jeździła do szkoły to pamięta jak widziała takie cos duże z lufo jak stało na takim bagienku i nie wie czy to ktoś zabrał czy po prostu bagno wciągnęło. Przejeżdżam koło tego miejsca prawie codziennie i jest tam faktycznie jakiś staw nawet spory (wcześniej było zarośnięte krzakami i nie było widać a teraz wycieli)i może kto wie jest tam cos na dnie dużego z lufo. Nie daleko jest jakieś gospodarstwo i chciałem iść się dopytać gospodarza jak to jest z tym czołgiem ale jakoś nie mam odwagi nawet 2 browce nie pomogły, po prostu czuje ze mnie wyśmieją albo pomyślą ze jakiś głupol.
Napisano
urzekła mnie Twoja historia;D a tak serio weź się gościu w garść i albo schowaj tą historię do szuflady albo wykrywacz/długi drut w łapę i grzebać w bagnie, teraz powinno być zamarznięte.
pozdro
Napisano
W gazecie Głos Siemiatycz(czy jakoś tak) z przed kilku lat, też jest poruszona sprawa czołgu w bagnie.T-34 (nie tygrys :-))utoną w starorzeczu i jest(było ?)dwóch naocznych świadków,którzy go widzieli.Niestety nie potrafią wskazać które to starorzecze,a w okolicy jest tego bardzo dużo:-), szkoda.
Napisano
U każdego z nas są takie historyjki,gdyby każda była prawdziwa to zobaczcie ile sprzętu pancernego mamy:) Dla mnie to bajery rowery na kółkach a dobra pożywka dla zimowych marzycieli:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie