Skocz do zawartości
  • 0

Arabskie łuski Mauser

granatnik87

Pytanie

Napisano
Witam Kolegów kolekcjonerów. Trafiłem ostatnio parę sztuk łusek systemu Mauser z arabskimi biciami. Teraz chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć co oznaczają te gryzmoły" wokół spłonki. Przeszukałem archiwum, zapytałem wujka google i nadal mam mało informacji. Będę wdzięczny za wszelkie materiały na temat takich łusek. Jutro przy dziennym świetle zrobię fotki łusek i zamieszczę....może ktoś je rozszyfruje.
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Kolegów kolekcjonerów. Trafiłem ostatnio parę sztuk łusek systemu Mauser z arabskimi biciami. Teraz chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć co oznaczają te gryzmoły" wokół spłonki. Przeszukałem archiwum, zapytałem wujka google i nadal mam mało informacji. Będę wdzięczny za wszelkie materiały na temat takich łusek. Jutro przy dziennym świetle zrobię fotki łusek i zamieszczę....może ktoś je rozszyfruje.
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne odpowiedzi
Napisano
do honker - A może i perskie :) dla mnie to jeszcze czarna magia, dopiero zgłębiam tajniki takich łusek.
teraz do wszystkich - widziałem ten temat z tymi łuskami, które podesłał Kolega dago2, moje są praktycznie takie same jak u kolegi w tamtym temacie. Tylko, że tam piszą głównie o miejscach w których je znaleźli.
Datę rozszyfrowałem bez problemów. Chciałbym jeszcze wiedzieć co oznaczają napisy na pozostałych trzech ćwiartkach. Głównie zależy na uzyskaniu informacji czy jest tam umieszczony kod fabryki itp.
Pozdrawiam
Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie