Mr.Vegas Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 Witam. Proszę o id. tej pieczątki na ruskim garnku. Chodzi mi o to czy jest t wyrób powojenny czy nie. Dzięki za pomoc Pozdro.
Mr.Vegas Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 Też trafiłem kiedyś kubek emaliowany (kolor emalij bardzo podobny) na ruskich pozycjach. Ten otrzymałem wraz z innymi fatami dość dawno temu. Gość który mi go dał mówił że trafiony na radzieckich pozycjach, ale chciałem się upewnić. Z tego co widzę nie będzie to łatwe. Pozdro ;)
Mr.Vegas Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 Witam. Proszę o id. tej pieczątki na ruskim garnku. Chodzi mi o to czy jest t wyrób powojenny czy nie. Dzięki za pomoc Pozdro.
dws Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 od góryн.к.м. - Народный комиссариат машиностроения - 1937-1939 rokhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Narkomat_%28polityka%29з-д - завод - fabryka/zakładстальпосуды - stal(owych)naczyńmiasto już znanea na dole chyba objętość tylko nie wiem w jakich jednostkachmoże tak być?
DOMILUD PL Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Wydaje się że napis nad Rostów/Don-em głosi: aczynie do gotowania"odgotować - kipiatit"naczynie - posud"To tak po chłopsku, z tego co pamiętam z ruskiego :)N.K.M. - logo jakiejś firmy.Dziwna ta liczba 12". Jeżeli to cena to powinno być wcześniej ruskie c"
Mr.Vegas Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Nie za bardzo znam Rosyjski, może ktoś by pomógł lub ma jeszcze jakieś info. Pozdro
Mr.Vegas Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 Dzięki za info. Tylko ciekawe czy to produkcja przed wojenna czy już po ?
DOMILUD PL Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Trudno powiedzieć. Obok jednej z ziemianek też wykopałem ruski kubeczek, ładnie opisany na dnie. Ale daty?... za chińskiego boga :)Choć oczywiście okoliczności wskazywały na wybitnie wojenny wyrób.pzdr
Pytanie
Mr.Vegas
Witam. Proszę o id. tej pieczątki na ruskim garnku. Chodzi mi o to czy jest t wyrób powojenny czy nie. Dzięki za pomoc Pozdro.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.