DOMILUD PL Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2012 Dzięki. Wyłącznie elektroliza, szczota na wiertarce i oliwka. Czarny kolor to złudzenie (lampa błyskowa). W dziennym świetle jest metalik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 no wlasnie tak wyglada jak po taninie. ale efekty ladne ile czasu ci zajelo czyszczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Prądnica po oczyszczeniu. Obok znaleziona wcześniej przekładnia. Leżała kilkanaście metrów od prądnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Prądniczka zbliżenie. Rozebranie całości i czyszczenie zajęło mi dwa dni. Wał wirnika lekko wygięty wskutek wybuchu. Ale uzwojenia całe. Szczotki lekko zużyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 No i całość po złożeniu. Wszystko pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Witam.Wydaje mi się że 1 to stopa korbowodu,2 dźwigienka zaworu,3 pompka bądź odpowietrznik układu paliwowego.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 powinieneś dobrze się rozejrzeć bo najbliższych gospodarstwach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2012 Dzięki karabin.1-domyślam się,2-chyba trochę za duża na dźwigienkę, ale kto wie,3-być możeTych rupieci jest jeszcze więcej, nie wszystko nadaje się do czyszczenia i do id. Istotne że najważniejsze elementy są rozpoznane.muslim - niewykluczone, że reszta w całości gdzieś stoi u chopa:) Choć nie sądzę, ile złomu z rozbitego silnika i układu napędowego ja stamtąd natachałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Ale blachy i większe elementy jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Dalej kopię swojego Stalińca. Co prawda zapuszczam się dalej w las, ale jakoś tak ciągle wracam. Ostatnio wybrał się ze mną junior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 W nocy mróz ściska po -10 od kilku dni, ale co tam. Tu sarenki spłoszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Wyszły kolejne złomki od ciągnika. Zbieram, bo co mi pozostało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Potem w domu czyszczę i już wygląda to trochę lepiej. Wszystkie powyższe elementy oczywiście zidentyfikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Gdy mieliśmy już wracać, ostry sygnał oznajmił coś dużego. Myślę sobie, cholera robi sie ciemno, a mnie czeka kopanie i dźwiganie. Wygląda jak bombka ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Po pół godzinie wytargane na górę. Szto eto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Oczywiście element zwolnicy S-65 Staliniec. Może następnym razem wyjdzie koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Kolejne znajdki od Stalińca - klamra gąsienicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Kolejne ogniwo z fragmentem klamry. W tym miejscu oberwał. Cóż za siła rwie i łamie metal jak jak zapałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Klamry po czyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Widać połamane sworznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 A to oczyszczony i zamieszczony już wcześniej element. Id nie dało rezultatu, ale poradziłem sobie sam. Jest to rodzaj sprzęgła pomiędzy kołem zamachowym i skrzynia biegów. Oczywiście stalińca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Siedzi w czeronym prostokącie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Sporo tam łusek z sowieckich działek:od lewej SzWAK 12,7mm, dalej WJa23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Kolejne klucze, kombinerki, siekierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.