sturmpanzer73 Napisano 14 Maj 2012 Autor Share Napisano 14 Maj 2012 Jeżeli się nie znasz to nie zabieraj głosu i nie zaśmiecaj mi wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 14 Maj 2012 Share Napisano 14 Maj 2012 Piotrze, nie ma wiekszego powodu do irytacji.tego typu monety arabskie były często kopiowane i najczęściej ozdabiano nimi stroje kobiece, np. arabskie, cygańskie - stąd dziurki w tych monetach.Nigdy nie zastanawiałem się czy te dziurki robiono w monetach i przyozdabiano stroje, czy wykonywano ich kopie do przyozdabiania.Z tego co chodzi mi po głowie - były i taki i takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 16 Maj 2012 Autor Share Napisano 16 Maj 2012 Sorki poniosło mnie ;)miałem jeszcze cusik takiego wśród klamotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 16 Maj 2012 Autor Share Napisano 16 Maj 2012 i jeszcze taka strażacka odznaka II RPpozdro.Lipek Sorki, miałem zły dzień :)ponoć poznaliśmy się na zlocie koło Chełmna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 Ano poznaliśmy się :)Spoko, nie ma problemu. Jak pisał Tyfus, te monety były zazwyczaj stosowane jako ozdoba w cygańskich strojach. Ciężko powiedzieć, czy to prawdziwe moniaki, czy ozdoby robione na ich podobieństwo.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 To co zaznaczyłem to jest guzik czy coś? Bo identyczne trafiłem na skraju lasu w okolicach Oleśnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 27 Maj 2012 Autor Share Napisano 27 Maj 2012 Tuszek to jest guzik cywilny z XVIII / XIX wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 poprzednia sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 jakaś ozdoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 drobnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 dekielki od fajek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 rangowe sierżanty naruszone zębem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 chyba pruski nieśmiertelnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 hak mundurowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 dekielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 ozdoba w całej krasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 wczorajsza sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 drobnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 bączek z pruskiej czapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 klamerka od szelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 szczątki pruskiego orła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 szczątki pruskiego orła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 rangowy sierżant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 trójeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2012 :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.