dropek81 Napisano 26 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2011 witam kolegów w poprzednich wątkach pytałem o bagnet juz wiem co to za bagnet to s 83/89 niemiecki i teraz mam takie pytanie czubek tego bagnetu jest lekko skrucony na kuuńcu lekko zaokrąglony da sie jakoś zakryc ten ubytek aby wyglądał on tak jak na zdj ? na zdjeciu jest zaznaczone na czerwono kawałek kturego brakuje p.s. na zdj to nie mój bagnet ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 26 Grudzień 2011 Share Napisano 26 Grudzień 2011 Wszystko się da. Są 2 możliwości: - albo dospawasz sobie brakujący kawałek z odpowiedniago fragmentu stali i potem ładnie wyszlifujesz aby pasował (chociaż i tak trochę będzie widać spaw i jak dla mnie będzie to badziewnie wyglądać)- albo jeżeli koniecznie chcesz aby Twój bagnet był szpiczasty to mozesz ten zaokrąglony czubek sobie zaostrzyć- ale ja bym to zostawił tak jak jest. Skąd wiesz, może ten bagnet się stępił/odłamał np. na skutek uderzenia o ruski helm lub czolg :D może to ślad z wojny, w kazdym razie to jest kawalek jego historii i ja bym tak zostawil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 26 Grudzień 2011 Share Napisano 26 Grudzień 2011 Lepiej nie kombinuj ;)por.pil ty to masz wyobraźnie :) Heh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.